Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Απάντηση για μπάρες στο δρόμο Γαργαλιάνων - Φιλιατρών


Ερώτηση στη Βουλή είχε υποβάλει ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνιος Μυλωνάκης, με θέμα «Κίνδυνος από μεταλλικές μπάρες στον εθνικό δρόμο Γαργαλιάνων – Φιλιατρών».
Ωστόσο στην απάντηση από τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα τονίζεται ότι η αρμοδιότητα ανήκει στις Περιφέρειες και πως στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν κατανεμηθεί 6.580.000 ευρώ για το οδικό δίκτυο.
Πιο συγκεκριμένα μεταξύ άλλων τονίζει:
«Ειδικότερα, από τους ΚΑΠ έτους 2020 κατανεμήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ποσό ύψους 6.580.000 ευρώ για την κάλυψη συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου, ενώ ίδιο ποσό έχει προγραμματιστεί να αποδοθεί και για το τρέχον έτος.
Η περαιτέρω διαχείριση των πόρων αυτών γίνεται κατόπιν σχετικών αποφάσεων των οικείων περιφερειακών συμβουλίων, υπό την εποπτεία του κράτους, η οποία συνίσταται αποκλειστικά σε έλεγχο νομιμότητας των πράξεών τους και σε πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών.
Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει προβεί σε αναζήτηση στοιχείων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Τριφυλίας με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 38789/25-05-2021 έγγραφο.
Ευθύς μόλις περιέλθουν οι σχετικές απαντήσεις θα επανέλθουμε με νεότερο, συμπληρωματικό έγγραφο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα