Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Έγκριση επιπλέον ποσού για ολοκλήρωση προγράμματος δακοκτονίας


Σε έγκριση των επιπλέον κονδυλίων που απαιτούνται για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος δακοκτονίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά εντός της ημέρας το υπουργείο Εσωτερικών.
Πρόκειται ουσιαστικά για την ικανοποίηση του αιτήματος που είχε υποβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και με το οποίο ζητούσε συμπληρωματική χορήγηση ποσού περίπου 1,1 εκ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες
δακοκτονίας για το 2021. Το αίτημα της Περιφέρειας είχαν υποστηρίξει με δηλώσεις και παρεμβάσεις τους τόσο ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς στις συναντήσεις του από τις αρχές του έτους με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, όσο και άλλοι τοπικοί φορείς της Μεσσηνίας. Καταλυτική για την ικανοποίηση του
αιτήματος υπήρξε η παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος και ευαισθητοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα για το ζήτημα. 
Με την έγκριση του επιπλέον ποσού διασφαλίζεται η ολοκλήρωση του προγράμματος
δακοκτονίας, η οποία είχε τεθεί σε κίνδυνο εξαιτίας της έλλειψης διαθέσιμων πόρων,  οδηγώντας στη μειωμένη δυνατότητα εκτέλεσης των απαιτούμενων ψεκασμών.
Στην περίπτωση αυτή ολόκληρη η Πελοποννήσος θα βρισκόταν απέναντι σε μια σοβαρή ποιοτική και ποσοτική υποβάθμιση της παραγωγής, γεγονός που θα μπορούσε να επιφέρει σημαντική οικονομική ζημιά στους ελαιοπαραγωγούς της Περιφέρειας και ειδικότερα της Μεσσηνίας, απαξιώνοντας παράλληλα και το ποσό που έχει ήδη διατεθεί.
Δεδομένου επίσης ότι η Πελοπόννησος αποτελεί μια από τις σημαντικότερες  ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, τόσο λόγω των ποσοτήτων και των ποικιλιών που καλλιεργούνται, όσο και λόγω της υψηλής ποιότητας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών πολλών προϊόντων, όπως το ΠΟΠ ελαιόλαδο Καλαμάτα και η ΠΟΠ ελιά Καλαμάτα, γίνεται σαφές ότι η έγκριση του επιπλέον ποσού για τις δακοκτονίες αποτελεί κρίσιμο παράγοντα που επηρεάζει σημαντικό τμήμα της τοπικής ελαιοκαλλιέργειας και παραγωγής.
Περικλής Π. Μαντάς
Βουλευτής Μεσσηνίας
Νέα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα