Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

.Πάρτυ με τα λεφτά του δημοσίου : 1 δισ. για... γάλα, ταγέρ και τέρματα !


Ζήτησαν να αγοράσουν τέρματα για γήπεδο που δεν ….υπάρχει ! Γάλα, ταγέρ, κινητά τηλέφωνα, μπασκέτες, τέρματα και... μπάλες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στα αιτήματα προμηθειών του Δημοσίου, τα οποία ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ την ώρα που οι πολίτες έχουν σφίξει το ζωνάρι μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο! Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», το πάρτι της αλόγιστης σπατάλης δεν λέει να τελειώσει και η κυβέρνηση καλείται να εντοπίσει και να κόψει όσους συνεχίζουν να σπαταλούν το δημόσιο χρήμα. Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε μερικά μόνο από τα αιτήματα: 600.000 ευρώ για μίσθωση φωτοαντιγραφικών, 2.300.000 ευρώ για κινητά τηλέφωνα, 500.000 για μηχανή του γκαζόν, 3.000.000 για μπασκέτες, 2.500.000 για τέρματα 5x5, 1.190.000 ευρώ για πιλοτικό (!) σύστημα έκδοσης εισιτηρίων, 300.000 ευρώ για ταγέρ!...
Δήμος της Αττικής φέρεται να ζήτησε από το κράτος 280.000 ευρώ για μία παιδική χαρά και ένας άλλος 94.000 ευρώ για αγορά εφημερίδων την ώρα που στην Βόρεια Ελλάδα ζήτησαν 600.000 για προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Επίσης, μία από τις ΔΕΚΟ που βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας αυτές τις μέρες κατέθεσε αίτημα για κονδύλι 2.000.000 ευρώ προκειμένου να αγοράσει μελάνι για εκτυπωτές, στολές και... γάλα!
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μεγάλο φαγοπότι στήνεται και στην αρχή της σχολικής χρονιάς: περίπου 100 εκατομμύρια κοστολογήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα αιτήματα αρμόδιου φορέα, που μεταξύ άλλων ζήτησε 140.000 μπάλες για διάφορα αθλήματα αλλά και 2.000 τέρματα παρά το ότι δεν υπάρχουν γήπεδα.
Προ ημερών δε, στο γραφείο του αρμόδιου υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια έφτασε έγγραφο που ήθελε μόνο... υπογραφή, στις 2 σελίδες του οποίου αναγράφονταν δαπάνες 900 εκατομμυρίων ευρώ!
Φαντάσου, δηλαδή, τι θα γινόταν αν η κυβέρνηση δεν είχε κάνει σημαία της (και) τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών! Μάλλον κάποιοι συνεχίζουν το «βιολί» τους την ώρα που οι φορολογούμενοι ψάχνουν να βρουν στην τσέπη τα τελευταία ψιλά που τους έχουν απομείνει...

1 σχόλιο:

  1. ΡΕ ΤΑ ΡΕΤΑΛΙΑ ΕΔΩ ΔΙΑΛΎΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΥΣΤΡΟΙ ΚΟΙΤΆΝΕ ΝΑ ΦΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ
    ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΚΑΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΟΙ
    ΧΩΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΈΚΛΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ.
    ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΧΩΡΟΦΎΛΑΚΑ
    ΜΕ ΤΣΙΓΚΕΛΟΤΌ ΜΟΥΣΤΆΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΥΤΉΞΕΙ ΑΥΤΆ ΤΑ ΚΟΛΌΠΑΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΆΞΕΙ ΣΤΑ ΠΙΡΆΝΧΑΣ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΌΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα