Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Τριφυλία: Τι θα γίνει με τους Παιδικούς Σταθμούς;

ImageΤι θ
Ερωτηματικό παραμένει ακόμα στο Δήμο Τριφυλίας το τι, ακριβώς, θα γίνει με τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Αν, δηλαδή, θα «ενοποιηθούν» σε ένα Νομικό Πρόσωπο «Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Τριφυλίας», όπως μπορεί να γίνει σύμφωνα με το νόμο, συνεχίζοντας απαρέγκλιτα τη λειτουργία και την προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες και τα νέα, κυρίως, ζευγάρια που έχουν μικρά παιδάκια, ή αν θα «συγχωνευθούν» στο Νομικό Πρόσωπο ή, μάλλον, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση που θα έχει μαζί και το Δημοτικό Ωδείο Κυπαρισσίας, το Εικαστικό Εργαστήρι Κυπαρισσίας, τις Δημοτικές Φιλαρμονικές Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων, καθώς ίσως και «αντικείμενα» τουριστικής ανάπτυξης.
Μια Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, δηλαδή, Παιδικών Σταθμών, Τεχνών, Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης στα «πρότυπα» της «ΔΗ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ.», που είχε συσταθεί και λειτουργούσε στην Κυπαρισσία. Οι εισηγήσεις που δέχεται επί του θέματος ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας από συνεργάτες του όχι μόνο διίστανται, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι και εκ διαμέτρου αντίθετες. Από τη μία, υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που επιμένουν πως πρέπει να γίνει μία Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση στα πρότυπα της «ΔΗ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ.» με τους Παιδικούς Σταθμούς μαζί, ενώ από την άλλη υπάρχουν εκείνοι που εισηγούνται τη σύσταση ξεχωριστού Νομικού Προσώπου για τους Παιδικούς Σταθμούς, τονίζοντας, αφενός, πως δεν μπορεί σε μία Δ.Κ.Ε. να υπάρχουν πολλά και άσχετα μεταξύ τους αντικείμενα και, αφετέρου, πως οι Παιδικοί Σταθμοί έχουν ανάγκες αλλά και σημαντικά έσοδα που πρέπει να επιστρέφονται σε αυτούς και όχι να μοιράζονται για να καλύπτονται ελλείμματα και
 μαύρες τρύπες άλλων δραστηριοτήτων!
Τις προηγούμενες μέρες έγινε σύσκεψη στελεχών των Παιδικών Σταθμών υπό τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Μερκούρη, όπου και συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών στο Δήμο, οι ανάγκες σε προσωπικό, καθώς και η προσφορά στην κάθε τοπική κοινωνία.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο Δήμο Τριφυλίας λειτουργούν Παιδικοί Σταθμοί στον Πύργο, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά, την Κυπαρισσία και το Κοπανάκι.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα