Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Σοβαρές ενστάσεις για την άμεση εκλογή

ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ
Σοβαρές ενστάσεις για την άμεση εκλογή του Δ.Σ. των ΕΑΣ και της ΠΑΣΕΓΕΣ από τους αγρότες, που προβλέπει η πρόταση του υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη για την ανασυγκρότηση του συνεταιριστικού κινήματος, διατυπώθηκαν στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου της τριτοβάθμιας συνεταιριστικής οργάνωσης. «Στο ξεκαθάρισμα και στη συγκρότηση του μητρώου συνεταιρισμών όλοι συμφωνούμε», είπε στην “Ε“ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης, που μετείχε στη συνεδρίαση και σημείωσε:
«Υπάρχουν, όμως, σοβαρές ενστάσεις όσον αφορά την εκλογή από τη βάση, το πώς μπορεί να γίνει. Τα μέλη μας, όπως και τα μέλη της ΠΑΣΕΓΕΣ είναι νομικά
πρόσωπα και όχι φυσικά. Το πώς θα γίνει η άμεση εκλογή, πώς θα ψηφίσουν όλοι οι αγρότες είναι ένα ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί. Η εκλογή από τη βάση θα φέρει τα κόμματα πιο κοντά στη διαδικασία, θα υπάρξει κομματικοποίηση. Στην εξυγίανση και στο ξεκαθάρισμα του μητρώου δε
διαφωνεί κανείς. Η ΠΑΣΕΓΕΣ εμμένει στην πρόταση που είχε καταθέσει στην κ. Μπατζελή. Θα είναι προτιμότερο να βάλεις υποψηφιότητα για βουλευτης, παρά να πας για σύμβουλος στην Ενωση».
• Χθες το μεσημέρι συνεταιριστικοί παράγοντες που ανήκουν στο χώρο της Ν.Δ., συναντήθηκαν στη Βουλή με το νέο γραμματέα Αγροτικού του κόμματος Γιώργο Καρασμάνη, βουλευτή Πέλλας. «Ηταν μια συνάντηση γνωριμίας στην οποία συζητήσαμε και αυτό το θέμα, της άμεσης εκλογής», ανέφερε ο κ. Κοζομπόλης.
Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα