Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ελεύθερη η Σαμπανιώτη με τα θανατηφόρα τηγανόψωμα

Ελεύθερη αφέθηκε μετά από 17 ολόκληρα χρόνια από την καταδίκη της η Μαρία Σαμπανιώτη που είχε κεράσει τον θάνατο σε δύο οικογένειες… Η 75χρονη σήμερα Μαρία, είχε καταδικαστεί τρεις φορές σε ισόβια χωρίς όμως να της αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό και πέρασε 17 χρόνια μέσα στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.
Η «φαρμακούλα» όπως την είχαν αποκαλέσει στις δικαστικές αίθουσες οι συγγενείς των θυμάτων της είχε δώσει σε φιλικές της οικογένειες δηλητηριασμένα τηγανόψωμα, γιατί δεν ήθελαν για νύφη την κόρη της, με αποτέλεσμα να πεθάνουν τρία άτομα και άλλα τέσσερα να κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους. Βέβαια σημειώνεται όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή Πολύ Μπλα Μπλα ότι η κόρη της είναι παντρεμένη με τον τότε αρραβωνιαστικό της.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις και παρά την επίμονη άρνηση της κατηγορουμένης σε όλες τις δικαστικές της διαδρομές, η 57χρονη τότε Σαμπανιώτη παρασκεύασε δηλητηριασμένη με παραθείο ζύμη….
 την οποία πρόσφερε στις οικογένειες της Ειρήνης Κληματσά και της Ελένης Μουστοπούλου, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγη ώρα τα μέλη των δύο οικογενειών να υποστούν οξύτατη τροφική δηλητηρίαση και να μεταφερθούν σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο.
Εκεί, οι Θεόδωρος Μουστόπουλος, Ειρήνη Κληματσά και ο γιος της Αντώνης απεβίωσαν, παρά τις ιατρικές φροντίδες που τους παρασχέθηκαν. Τέσσερα ακόμη άτομα και συγκεκριμένα οι Κωνσταντίνος και Ελένη Μουστοπούλου και οι Σουλτάνα και Ραχμάν Μουρατπάγιεφ ξεπέρασαν τον κίνδυνο για τη ζωή τους χάρη στην έγκαιρη μεταφορά τους στο νοσοκομείο και την απαιτούμενη παροχή ιατρικής βοήθειας.
Το παραπεμπτικό βούλευμα βάσει του οποίου κάθισε στο εδώλιο η Σαμπανιώτη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η σύλληψη και κυρίως η εκτέλεση του εγκληματικού σχεδίου από την κατηγορουμένη, η οποία χωρίς ίχνος αναστολών “δώρησε” το θάνατο και οδήγησε στον αφανισμό δύο οικογένειες, μαρτυρούν ότι πρόκειται για ένα αδίστακτο άτομο». vivvo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα