Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Δημόσια Διαβούλευση για Συνενώσεις-Ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011-2012

Οι σύγχρονες κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές ανάγκες επιτάσσουν την αναβάθμιση του τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας του ελληνικού σχολείου, που θα το καταστήσουν ικανό να αντιμετωπίσει τις ανάγκες αυτές με επιτυχία και δημιουργικότητα. Η μορφή του, η οργάνωσή του, το περιεχόμενό του, τα μέσα του, το ανθρώπινο δυναμικό του, η «κουλτούρα» του, οι διδακτικές πρακτικές του και τα αποτελέσματά του είναι σήμερα αντικείμενα μελέτης, και δομικής αναθεώρησης
Σ’ αυτό το πλαίσιο, η προώθηση μεταβολών στις σχολικές μονάδες υπηρετεί τη βασική αρχή της εκπαιδευτικής πολιτικής
«πρώτα ο μαθητής»
Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο σχεδιασμού λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από το σχολικό έτος 2011-2012 δρομολογεί μεταβολές με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης  εκπαίδευσης αλλά και τον περιορισμό της σπατάλης, την αξιοποίηση των υπαρχόντων υποδομών για την εφαρμογή των καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας για όλους τους μαθητές της επικράτειας και τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών για την παροχή ποιοτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και προκειμένου να διαμορφωθούν και να υποβληθούν προτάσεις που θα αντιπροσωπεύουν τις πραγματικές ανάγκες κάθε περιοχής, με τις γεωγραφικές συνθήκες και τις ιδιαιτερότητές τους, δεδομένου μάλιστα ότι οι κτιριακές υποδομές, οι συντηρήσεις, τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και οι μετακινήσεις των μαθητών περιέρχονται πλέον στην αρμοδιότητα των νέων Δήμων, κατατίθεται το πλαίσιο διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τον κάθε πολίτη σχετικά με τα κριτήρια συνενώσεων-ιδρύσεων των σχολικών μονάδων, για το σχολικό έτος 2011-2012.
Σας καλώ να συμμετέχετε ενεργά στη διαβούλευση.

6 σχόλια:

  1. Καλλικράτη δεν θέλατε;
    Μαζί με την Κυπαρισσία;
    Πάρτε τον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και που είσαι ακόμα!
    Όχι Καναλουπού και Χαλαζώνι αλλά Κουντρί θα γίνουμε!
    Ας είναι καλά ο γιατρός μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την Φάτσα της μόνο καταλαβαίνει κανείς περί τίνος πρόκειται!!!
    Ούστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιατι δεν αντιδρουν οι ανθρωποι του πασοκ στα φιλιατρα? γιατι δεν διαμαρτυρονται στην κυβερνηση? τι γινεται στημενα ειναι ολα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ξινίλα ρε παιδάκι μου. Πολύ ξινίλα.
    Είναι αλήθεια αυτά που λέγονται για τον άνδρα της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΡΑΚΟ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ!!

    ΣΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΑΛΛΙΚΑΡΑ ΤΟΥΣ,

    ΜΠΑΤΣΟΣ ΚΑΙ ΞΥΓΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα