Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Παράσταση διαμαρτυρίας για την κατάργηση σχολικών μονάδων

Κατά των συγχωνεύσεων και της κατάργησης τμημάτων και σχολείων τίθενται οι εκπαιδευτικοί κι οι γονείς των μαθητών των γυμνασίων - λυκείων της Μεσσηνίας.
Χθες μάλιστα προχώρησαν σε στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστα Βασιλόπουλου.
Στο γραφείο της Διεύθυνσης συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι της Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, καθώς
και της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Οπως είπαν οι ίδιοι, το τελευταίο διάστημα ακούν συνεχώς φήμες σχετικά με αυτό το θέμα, τη στιγμή που κανένας σύλλογος ή σωματείο εκπαιδευτικών και γονέων δεν έχει προσκληθεί να τοποθετηθεί στο διάλογο. Οι δε καθηγητές αποσαφήνισαν για ακόμη μια φορά πως δεν συμφωνούν με τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
Από την πλευρά του ο κ. Βασιλόπουλος δήλωσε πως ακόμη δεν έχει αναγγελθεί τίποτα επίσημα για αυτό το θέμα και πως καμία απόφαση δεν έχει υπάρξει για συγχωνεύσεις και καταργήσεις. Τόνισε επίσης πως θα μεταφέρει το ψήφισμα των εκπαιδευτικών και των γονέων στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Πέτρο Μισθό, στην επόμενη συνάντησή τους.
Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου“ Θανάση Πετράκου, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας ανέφερε: “Συμφωνώ απόλυτα στο να συμμετέχουν οι γονείς και οι καθηγητές στο διάλογο για το θέμα, και χαίρομαι που μας κοινοποιείτε τις θέσεις σας. Προχθές και χθες, οι περιφερειακοί διευθυντές βρίσκονταν στο υπουργείο Παιδείας, ενδεχομένως και για να συζητήσουν αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα. Τη
Δευτέρα οι διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας θα συναντηθούμε με τον κ. Μισθό στην Τρίπολη, και να είστε σίγουροι ότι θα του μεταφέρω τα όσα είπαμε“.

1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα