Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για το Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυπαρισσίας, τα Κέντρα Υγείας ευθύνης του και το Κ.Α.Φ.Κ.Α. Φιλιατρών.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
6η Υ.ΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων
Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας 
Γενικό Νοσοκομείο – Κ. Υ.  Κυπαρισσίας

Γραφείο Διοικητή                                                                           Κυπαρισσία 20-1-2011

                                                                                                           

                                                                                                                                            
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 18-1-2011 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για θέματα που απασχολούν το Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυπαρισσίας, τα Κέντρα Υγείας ευθύνης του και το Κ.Α.Φ.Κ.Α. Φιλιατρών.

Συμμετείχαν :
Εκ μέρους της Κυβέρνησης οι κ.κ.
α) Κουσελάς Δημήτρης  Υφυπουργός Οικονομικών
β) Τιμοσίδης Μιχάλης  Υφυπουργός Υγείας
γ) Κατριβάνος Γεώργιος  Γενικός Γραμματέας ΥΥΚΑ
δ) Υπηρεσιακοί παράγοντες του  ΥΥΚΑ
Εκ μέρους του Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυπαρισσίας και Κ.Α.Φ.Κ.Α. Φιλιατρών οι κ.κ.
α) Μπόζος Πάνος                             Διοικητής Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυπαρισσίας
β) Παρασκευόπουλος Λεωνίδας     Διοικητής Κ.Α.Φ.Κ.Α. Φιλιατρών
γ) Βασιλόπουλος Γεώργιος             Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυπαρισσίας
δ) Παπαγιαννούλας Ευάγγελος       Δικηγόρος, νομικός σύμβουλος του Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυπαρισσίας

Στη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Κουσελά εκτέθηκε
 αναλυτικά η κατάσταση των πραγμάτων του Νοσοκομείου και του ΚΑΦΚΑ, οι προοπτικές τους, η περαιτέρω ενίσχυσή τους και ανάπτυξή τους και τονίσθηκε ο βασικός ρόλος που επιτελούν στην προάσπιση της Υγείας και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας για τους κατοίκους και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν τα εξής νέα στοιχεία :
1.      Η απόφαση του κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου να χρηματοδοτήσει με αρκετά σεβαστό ποσό τη μελέτη για την αναδιαρρύθμιση και ανακαίνιση των Εξωτερικών Ιατρείων του Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυπαρισσίας και ταχεία ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
2.      Η χρηματοδότηση του Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυπαρισσίας με ποσό 445.000 ευρώ για εγκατάσταση Υ.Μ.Τ. στο Νοσοκομείο. Έτσι δίνεται λύση σε ένα πρόβλημα που χρονίζει από το 2001.
3.      Η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου με ποσό 300.000 ευρώ για την προμήθεια προκατασκευασμένου κτηρίου για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου που χρόνια τώρα είναι διασκορπισμένες σε διάφορα κτήρια.
4.      Άμεση πρόσληψη ικανοποιητικού αριθμού ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς και νοσηλευτικού προσωπικού για την καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου και αρτιότερη παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη.
5.      Σύνδεση και συνεργασία του Νοσοκομείου με το Κ.Α.Φ.Κ.Α. Φιλιατρών και δυνατότητα ανάπτυξης ενός «πάρκου» Υγείας και Πρόνοιας.
6.      Συζητήθηκαν προτάσεις για την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου. Ειδικότερα για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη την Παρασκευή 21-1-2011 στο Υπουργείου Οικονομικών, αφού είναι της αρμοδιότητας του κ. Κουσελά.
7.      Για μια ακόμα φορά τονίστηκε από όλους τους παριστάμενους η σημαντική προσφορά του Νοσοκομείου, η αναγκαιότητα της ύπαρξής του και η περαιτέρω ενίσχυσής του. Για μια ακόμα φορά από τα στόματα των δύο Υφυπουργών διαψεύστηκαν οι φήμες που επιτήδειοι διασπείρουν, ότι δήθεν επίκειται συρρίκνωση ή ακόμα και κλείσιμο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, προκαλώντας ανησυχία στους εργαζόμενους αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κουσελάς τόνισε:
«Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Αγωνιζόμαστε σε στενή συνεργασία με τη Διοίκησή του και με τους αρμόδιους Υπουργούς για την αναβάθμισή του. Αυτό άλλωστε αποδεικνύουν και οι σημερινές μας ενέργειες».

1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα