Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Στη Βουλή η δικογραφία για τις προσλήψεις - εξπρές στο μετρό

Του Παναγιώτη Στάθη
Σε τυχόν ποινικές ευθύνες τριών πρώην υπουργών μεταφορών της ΝΔ προσέκρουσε η δικαστική έρευνα για το καταγγελλόμενο ως «όργιο» προσλήψεων στο Αττικό Μετρό την περίοδο 2005-2009 και κυρίως την προεκλογική περίοδο του 2009.

Η δικαστική έρευνα ξεκίνησε με αφορμή πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή ύστερα από έλεγχο στην εταιρεία και διεκόπη σε ένα τμήμα της που «σκόνταψε» σε ενδεχόμενες ευθύνες πρώην υπουργών. Έτσι η δικογραφία πήρε το δρόμο για τη Βουλή προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα ενεργοποιηθεί ο Νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα αναφέρεται ότι κανείς από τους υπουργούς της Ν.Δ. την
περίοδο όπου διαπιστώνονται οι αθρόες προσλήψεις στην ΑΜΕΛ (Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας), δεν έλεγξε, ως όφειλε, τη νομιμότητα των συμβάσεων που υπογράφτηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα να εμφανίσει έλλειμμα η εταιρεία το 2009 περισσότερα από 22 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για τους κ.κ. Μιχ. Λιάπη, Κ. Χατζηδάκη και Ευρ. Στυλιανίδη που διατέλεσαν υπουργοί την επίμαχη περίοδο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Ρακιντζής αναφέρει πώς κριτήριο για τις προσλήψεις ήταν ο τόπος καταγωγής των προσληφθέντων και συγκεκριμένα οι νομοί Λαρίσης και Ροδόπης.

Σύμφωνα με τον κ. Ρακιντζή, μέσα σε διάστημα μόλις 23 ημερών, από 12/8/2009 έως 4/9/2009, προσελήφθησαν συνολικά 210 άτομα.
Για την υπόθεση αυτή πάντως συνεχίζεται έρευνα και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα