Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

4 απλά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια


Χρησιμοποιήστε κιμωλία
Μπορείτε να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά κάνοντας απλά μια γραμμή με κιμωλία μπροστά από τις πόρτες ή τα παράθυρα σας. Οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξακριβώσουν πως δουλεύει η κιμωλία ενάντια σε αυτά τα μικρά έντομα. Μια από τις θεωρίες τους είναι ότι δεν τους αρέσει η μυρωδιά της. Αν κάνετε μια γραμμή με κιμωλία τα μυρμήγκια δεν θα την περάσουν.
Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα
Υπάρχουν πάρα πολλά χημικά προϊόντα που υπόσχονται ότι θα κρατήσουν τα μυρμήγκια μακριά αλλά μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μείγμα το οποίο θα σας εξοικονομήσει χρήματα αλλά είναι και μια φυσική λύση. Αναμείξτε ίσες ποσότητες μαγειρικής σόδας και ζάχαρης άχνης και ανακατέψτε τα καλά. Στα μυρμήγκια αρέσουν τα γλυκά πράγματα και αυτό το μείγμα θα τα προσελκύσει. Είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιήστε κοινή ζάχαρη επειδή τα μυρμήγκια θα είναι σε θέση να προσέξουν την διαφορά ανάμεσα στην ζάχαρη και στην σόδα. Ρίξτε το μείγμα σε όσα σημεία έχετε παρατηρήσει τα έντομα. Γιατί δουλεύει τόσο καλά η μαγειρική σόδα ενάντια στα μυρμήγκια; Η μαγειρική σόδα έχει επίδραση στις τιμές του pH, κάτι που σημαίνει ότι αποδεικνύεται θανάσιμη για τα μυρμήγκια αν την καταπιούν.
Μυρωδιές
Υπάρχουν πολλές μυρωδιές που δεν αντέχουν τα μυρμήγκια:
Χυμός λεμόνι: Τα μυρμήγκια μισούν τις ξινές μυρωδιές, επομένως ένας φρέσκος χυμός λεμονιού θα τα κρατήσει μακριά. Μουλιάστε λίγο βαμβάκι σε χυμό λεμόνι και στην συνέχεια τοποθετήστε το στα σημεία που εμφανίζονται τα μυρμήγκια. Επίσης μπορείτε να ρίξετε και μερικές σταγόνες από τον χυμό λεμονιού κατευθείαν σε αυτά τα σημεία.
Σκόρδο: Όπως και με πολλά άλλα έντομα, τα μυρμήγκια απεχθάνονται την μυρωδιά σκόρδου. Ξεφλουδίστε μερικές σκελίδες σκόρδου και τοποθετήστε τις στα σημεία που έχουν τις φωλιές τους ή όπου τα βλέπετε να περπατούν συχνά.
Αγγούρι: Στα μυρμήγκια δεν αρέσει η γεύση από το αγγούρι. Έτσι μπορείτε να τα κρατήσετε μακριά βάζοντας φλούδες από αγγούρι στα μέρη που εμφανίζονται συχνά.
Κόκκοι καφέ: Η μυρωδιά από τους κόκκους καφέ είναι από τις μυρωδιές που δεν αρέσουν σε αυτά τα ζωύφια. Μόλις φτιάξατε τον καφέ σας; Μην πετάξετε τους κόκκους του καφέ αλλά ρίξτε τους εκεί που περνάνε τα μυρμήγκια.
Κανέλα και μοσχοκάρυδο: Τα μυρμήγκια σιχαίνονται αυτά τα μπαχαρικά. Ρίξτε ένα ή και τα δύο στον κήπο σας και τα έντομα αυτά θα παραμείνουν μακριά.
Πούδρα για μωρά
Αυτό το κόλπο είναι χρήσιμο και ενάντια στην μελίγκρα. Ρίξτε πούδρα για τα μωρά σε οποιοδήποτε φυτό είναι καλυμμένο με μελίγκρα και θα εξαφανιστεί. Μπορείτε επίσης να ρίξετε πούδρα και στις φωλιές των μυρμηγκιών. Η πούδρα για τα μωρά περιέχει κιμωλία την οποία αυτά τα έντομα, όπως ήδη αναφέραμε, σιχαίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα