Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

17 χρόνια φυλακής σε Πακιστανό για τη δολοφονία 57χρονης στο Γιόλακα Φιλιατρών


Σε 17 χρόνια κάθειρξη, με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας έναν 36χρονο σήμερα Πακιστανό ο οποίος κρίθηκε ένοχος ομόφωνα για την άγρια δολοφονία με μαχαίρι, στις 22 Ιουλίου 2020, μιας αγρότισσας στον οικισμό Γιόλακα Φιλιατρών.
Η 57χρονη γυναίκα μαχαιρώθηκε 15 φορές μέσα στο σπίτι της – οι τρεις μαχαιριές οι οποίες απέβησαν θανατηφόρες βρήκαν τη γυναίκα στο λαιμό ενώ οι άλλες στα χέρια και στους καρπούς της, στην προσπάθειά της να αμυνθεί απέναντι στο μένος και την αποφασιστικότητα του δολοφόνου της να τη σκοτώσει.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.     
Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου και την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς να του αναγνωριστεί καμία ελαφρυντική περίσταση.  
Η δίκη, με συνήγορο υπεράσπισης τον δικηγόρο Καλαμάτας Θανάση Ηλιόπουλο, τον οποίο όρισε στον κατηγορούμενο το δικαστήριο, ξεκίνησε στις 9 το πρωί της Πέμπτης και συνεχίστηκε μέχρι τις 9 το βράδυ, με μια ολιγόωρη διακοπή το απόγευμα. Ο συνήγορος μιλώντας στην “Ε” είπε ότι ασκήθηκε έφεση από την πλευρά του κατηγορούμενου, ο οποίος εξαρχής, από τη σύλληψή του μέχρι και την απολογία του την Πέμπτη στο δικαστήριο, αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την τέλεση του στυγερού εγκλήματος, παρόλο που 4 κάμερες κατέγραψαν την παρουσία του στο σπίτι του θύματος ενώ υπήρξαν και μάρτυρες οι οποίοι τον αναγνώρισαν.
ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΤΑ ΧΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ
Η απόφαση του δικαστηρίου με την αναγνώριση ελαφρυντικής περίστασης ήταν μια ορθή απόφαση, είπε ο Θαν. Ηλιόπουλος, ο οποίος τόνισε πως το δικαστήριο μέσα από μια πολύωρη ακροαματική διαδικασία εξέτασε διεξοδικά όλα τα στοιχεία του εγκλήματος και αναζήτησε την αλήθεια, αλλά και το κίνητρο του δράστη ο οποίος δούλευε ως εργάτης στα χτήματα του θύματος. Πρόσθεσε δε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε ποτέ ξανά απασχολήσει τις διωκτικές αρχές ή προβεί σε παραβατικές συμπεριφορές, γι’ αυτό και έγινε δεκτό το αίτημα για την αναγνώριση του ελαφρυντικού τού πρότερου σύννομου βίου.
“Είμαι ικανοποιημένος ως συνήγορος υπεράσπισης διότι σε μια χώρα που υπάρχει δημοκρατία και γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα, το δικαίωμα του κατηγορούμενου να έχει μια δίκαιη δίκη τηρήθηκε με ευλάβεια” ανέφερε ο συνήγορος.
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΚΙΝΗΤΡΑ
Τη γυναίκα την είχε βρήκε μαχαιρωμένη μέσα στα αίματα η αδερφή της, το μεσημέρι της 22ας Ιουλίου. Είχε λείψει μόνο για λίγη ώρα από το σπίτι όπου έμεναν μαζί, για να πάει με το αυτοκίνητό της μια εργάτριά τους στα Φιλιατρά.
Σύμφωνα με την αδερφή του θύματος η οποία κατέθετε στο δικαστήριο για πολλή ώρα, τα κίνητρα του δράστη μπορεί να ήταν πολλά, μεταξύ αυτών και το ότι η αδερφή της είχε απορρίψει τον κατηγορούμενο όταν εκείνος την παρενόχλησε σεξουαλικά. Επίσης, όπως κατέθεσε η ίδια, ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει από αυτή και την αδερφή της δανεικά, αλλά δεν του είχαν δώσει. Ενα άλλο κίνητρο υπέθεσε ότι μπορεί να ήταν το ότι του είχαν μειώσει τις ώρες που δούλευε στα χτήματά τους, γιατί δεν ήταν αποδοτικός όπως όταν τον είχαν πρωτοπάρει στη δούλεψή τους – ή γιατί τις θεώρησε υπαίτιες που δεν ανανεώθηκε η άδεια παραμονής του στη χώρα, παρόλο που οι ίδιες είχαν βάλει δικηγόρο για να τον βοηθήσει να το διευθετήσει.
Η μάρτυρας θεώρησε πως όλα αυτά τα γεγονότα έθρεψαν μέσα του το μίσος και την οργή απέναντί τους, που ξέσπασε το μοιραίο μεσημέρι του Ιουλίου με τη σφαγή της αδερφής της.
ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 2,5 ΛΕΠΤΩΝ
Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τη δικογραφία και την καταγραφή από τις κάμερες του σπιτιού τού θύματος, ο δράστης του εγκλήματος γνώριζε το χώρο και κινήθηκε αστραπιαία. Μπήκε από το πίσω μέρος του σπιτιού, σκότωσε με 15 μαχαιριές τη γυναίκα και διέφυγε από την κεντρική είσοδο, κάνοντας συνολικά 2,5 λεπτά, σύμφωνα με το χρόνο που κατέγραψαν οι 4 κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.  
Για το σύντομο χρονικό διάστημα που παρέμεινε στο σπίτι ο κατηγορούμενος και το αν θα μπορούσε σε τόσο λίγο χρόνο ένας κοινός άνθρωπος που δεν έχει ξαναδιαπράξει έγκλημα να μπει, να μαχαιρώσει 15 φορές το θύμα του και να φύγει, ρωτήθηκε στην κατάθεσή του ο εμπειρογνώμονας ιατροδικαστής της πολιτικής αγωγής. Ο ιατροδικαστής απάντησε ότι, αν έχει ξεπεράσει τις αναστολές του, μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε.   Ν.Κ.  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα