Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Με αυτά τα ελάχιστα υλικά καθαρίστε μόνοι σας το κλιματιστικό


To καλοκαιράκι έφτασε και το κλιματιστικό αρχίζει να δουλεύει non stop! Για υγιεινή ατμόσφαιρα πρέπει να το καθαρίζετε συχνά. Μάλιστα μπορείτε και μόνοι σας!
Ο καθαρισμός κλιματιστικού με ξύδι, με απολυμαντικό υγρό και με υγρό πιάτων είναι στην κορυφή της λίστας. Οπότε, χρησιμοποιήστε σαπουνάδα με υγρό απορρυπαντικό για να καθαρίσετε εξωτερικά το κλιματιστικό από τη σκόνη.
Το ίδιο ισχύει και για το απολυμαντικό υγρό, που αποτελεί μία πολύ καλή λύση εξωτερικού καθαρισμού των μονάδων, αλλά όχι εσωτερικού. Το απολυμαντικό πετυχαίνει την ίδια απολύμανση με τη χλωρίνη, χωρίς να έχει τη βαριά μυρωδιά της.
Το ξύδι, πάντως, είναι η καλύτερη επιλογή. Διώχνετε τη σκόνη, τις άσχημες μυρωδιές και τα ακάρεα, ανάμεσα στις επαγγελματικές συντηρήσεις κλιματιστικού.
Καθαρίστε τα φίλτρα, ανοίγοντας το καπάκι και βγάζοντας πολύ προσεκτικά τα δύο κυρτά κομμάτια που μοιάζουν με μικρές σήτες. Τινάξτε τα σε ένα εξωτερικό μέρος και πλύντε τα. Βούτηξτέ τα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μισό φλυτζάνι λευκό ξύδι. Αφήστε τα για περίπου μία ώρα.
Για την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού σου, η διαδικασία καθαρισμού της είναι πολύ απλή. Είτε είναι τοποθετημένη ψηλά είτε χαμηλά, μπορείτε απλώς να ρίξετε λίγο νερό με το λάστιχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα