Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

«Ψαρεύουν» κωδικούς με παραπλανητικά e-mails, η προειδοποίηση της Cosmote


Η Cosmote προχώρησε σε ενημέρωση για παραπλανητικά e-mails που εμφανίζουν ως αποστολέα την Cosmote και υπενθυμίζει ότι δεν ζητά από κανέναν χρήστη σε καμία περίπτωση και με κανένα τρόπο τους μυστικούς του κωδικούς. Η προειδοποίηση για το phishing.
Η ενημέρωση από την Cosmote:
Σας ενημερώνουμε ότι παραπλανητικά e-mails (spam/phishing) που εμφανίζουν ως αποστολέα την COSMOTE αποστέλλονται σε καταναλωτές και ζητούν προσωπικά στοιχεία και κωδικούς τους με πρόσχημα την ασφάλεια των online συναλλαγών.
Αυτά τα μηνύματα δεν έχουν καμία σχέση με την εταιρεία ή τις υπηρεσίες της, προέρχονται από κακόβουλο λογισμικό τρίτων, αποσκοπώντας στην πρόκληση ζημίας στους αποδέκτες τους.
Η COSMOTE υπενθυμίζει ότι δεν ζητά από κανέναν χρήστη σε καμία περίπτωση και με κανένα τρόπο (ούτε τηλεφωνικό, ούτε διαδικτυακό) τους μυστικούς του κωδικούς. Οι κωδικοί είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να αποκαλύπτονται σε κανέναν.
Το Phishing είναι προσπάθεια εξαπάτησης των χρηστών του διαδικτύου, κατά την οποία ο «κακόβουλος χρήστης» υποδύεται μία αξιόπιστη οντότητα με σκοπό την απόκτηση προσωπικών δεδομένων, όπως ευαίσθητα ιδιωτικά στοιχεία και κωδικούς.
Οι χρήστες συστήνεται να ακολουθούν τις ακόλουθες οδηγίες ώστε να διαφυλάξουν την ασφάλεια των διαδικτυακών συναλλαγών τους:
1. Να ελέγχουν την αυθεντικότητα των ιστοτόπων στους οποίους καταχωρούν προσωπικές πληροφορίες, π.χ. οι διευθύνσεις να ξεκινούν πάντα με: «https»
2. Να θυμούνται ότι οι επίσημες ιστοσελίδες δεν ζητούν ποτέ προσωπικά δεδομένα ή κωδικούς πρόσβασης
3. Να μην επισκέπτονται σελίδες που ζητούν προσωπικά δεδομένα μέσω links σε e-mails
4. Να διαγράφουν «ύποπτα» μηνύματα, τα οποία είτε τους προτρέπουν να δώσουν προσωπικά στοιχεία, είτε περιέχουν συνδέσμους (links) ή συνημμένα αρχεία (attachments).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα