Οι ειδικοί του τεχνολογικού κλάδου έχουν έρθει σε συμπέρασμα πως το Messenger της εταιρείας Facebook είναι ο νέος τρόπος παρακολούθησης των μεγάλων εταιρειών.
Γιατί οι άνθρωποι να σκέφτονται ότι το Messenger τους παρακολουθεί
Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν στο κινητό τους την εφαρμογή messenger, δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τι εφαρμογή εγκαθιστούν στη συσκευή τους και τι ακριβώς έχουν αποδεχτεί στους όρους εγκατάστασης της συγκεκριμένης εφαρμογής.
Η εφαρμογή της Facebook, Messenger -σύμφωνα με την ιστοσελίδα pagenews.gr- έχει «κατέβει» περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο φορές, χωρίς κανένας να αναρωτηθεί και να ρωτήσει για τους νέους κανονισμούς του τεχνολογικού κολοσσού.
– Η εφαρμογή messenger μπορεί να αλλάξει σύνδεση δικτύου αυτόνομα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το Wi-Fi χωρίς να ειδοποιεί το χρήστη, να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς να ζητήσει από τους χρήστες την άδεια τους, καθώς αυτές οι κλήσεις μπορεί να κοστίζουν χρήματα. Έχει την άδεια να στέλνει μηνύματα σε οποιοδήποτε αριθμό χωρίς να ζητά άδεια από τον χρήστη.
Η εφαρμογή Facebook Messenger μπορεί να καταγράψει τι λέτε εκτός και εντός της εφαρμογής χωρίς την άδειά σας ή οποιαδήποτε επιβεβαίωση, να ενεργοποιήσει την κάμερα του τηλεφώνου και να κάνει λήψη φωτογραφιών και βίντεο ανά πάσα στιγμή χωρίς να σας ζητήσει άδεια. Μπορεί να ψάξει στις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις σας και να μοιράσει τα δεδομένα αυτά με 3 party. Επίσης έχει την δυνατότητα να διαβάσει τις επαφές του τηλεφώνου
Μπορεί επίσης να δει με ποιες επαφές επικοινωνείτε περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων και των email. Αυτή η εφαρμογή μπορεί να μοιράσει με άλλες εταιρείες αυτά τα δεδομένα χωρίς τη συναίνεσή σας.
Τα περισσότερα από αυτά παραβιάζουν το προσωπικό απόρρητο του χρήστη
Ωστόσο, το Facebook έχει εξηγήσεις σχετικά με αυτούς τους όρους
– Η εφαρμογή Messenger δεν κατασκοπεύει τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας. Χρειάζεται τον της κάμερας για να επιτρέπει στους χρήστες να τραβάνε φωτογραφίες και βίντεο μέσω της εφαρμογής και να μοιράζονται αυτά τα αρχεία στο προφίλ τους.
– Δεν κατασκοπεύει τις ηχογραφήσεις. Για να εγγράψετε φωνητικά μηνύματα, να τραβήξετε βίντεο ή να πραγματοποιήσετε φωνητικές κλήσεις, χρειάζεται τη συγκατάθεση του χρήστη.
– Η εφαρμογή Messenger δεν κατασκοπεύει τις τηλεφωνικές κλήσεις. Χρειάζεται την άδεια του χρήστη για να επιτραπεί στους χρήστες να καλούν ο ένας τον άλλον.
– Δεν κατασκοπεύει τα μηνύματα σας. Η εφαρμογή Facebook Messenger χρειάζεται τη συγκατάθεση του χρήστη για την ανάγνωση μηνυμάτων, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι τα μηνύματα έχουν σταλεί.
– Η εφαρμογή Facebook Messenger δεν κατασκοπεύει τις επαφές του χρήστη από το τηλέφωνο. Χρειάζεται τη συγκατάθεση του χρήστη για να διαβάσει όλες τις επαφές που είναι αποθηκευμένες στη συσκευή.
– Δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμογή Android ζητά παρανοϊκές άδειες για να λειτουργήσει “τέλεια” σε ένα smartphone ή tablet, αλλά τώρα φαίνεται πως οι άνθρωποι συνειδητοποιούν την απάτη και αρχίζουν να υψώνουν τη φωνή τους.
Οι εφαρμογές επικοινωνίας όπως το Messenger, WhatsAPP και άλλες δεν μπορούν να κατασκοπεύσουν τα μηνύματά σας χωρίς τη άδεια σας, οπότε μην ξεχάσετε να διαβάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις άλλη φορά που θα θελήσετε να εγκαταστήσετε μία εφαρμογή στην συσκευή σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα