Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Σπείρα διακινούσε επικίνδυνα μπότοξ και υαλουρονικό: Οι παράνομες εισαγωγές από την Τουρκία και το πλούσιο πελατολόγιο


Στα δίχτυα της οικονομικής αστυνομίας έπεσε εγκληματική ομάδα, τα μέλη τη οποίας διακινούσαν μη εγκεκριμένα φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για επεμβάσεις αισθητικής.
Στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας σε συνεργασία με τον ΕΟΦ, σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθησαν δύο άτομα (γυναίκα και άνδρας) και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράνομη διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Η δράση της σπείρας
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, η συλληφθείσα τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2019 δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών σκευασμάτων (botox, σκευασμάτων υαλουρονικού οξέως κ.α.) καθώς και μη πιστοποιημένων μασκών αισθητικής προσώπου. Στην παράνομη αυτή δραστηριότητα είχε ενταχθεί προ μηνός περίπου και ο έτερος συλληφθείς, ο οποίος είχε ρόλο διανομέα (delivery).
Για να πετύχουν τον σκοπό τους, εισήγαγαν τα προϊόντα από την Τουρκία και την Πολωνία με δέματα, μέσω εταιριών ταχυμεταφορών ή αυτοπροσώπως, τα αποθήκευσαν σε χώρο σε περιοχή της Αττικής και τα διαφήμιζαν μέσω σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που διατηρούσε η συλληφθείσα.
Το πελατολόγιο τους απαρτιζόταν από πολυάριθμα ιατρεία και κέντρα αισθητικής σε διάφορες περιοχές της χώρας, στα οποία τα προϊόντα παραδίδονταν με απ’ ευθείας παράδοση ή με αποστολή δεμάτων ενώ η αντίστοιχη πληρωμή πραγματοποιούταν είτε χέρι με χέρι είτε μέσω αντικαταβολής.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον αποθηκευτικό χώρο και σε οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 226 φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα (botox, σκευάσματα υαλουρονικού οξέως κ.α.),
  • 160 συσκευασίες μασκών αισθητικής,
  • 3.910 ευρώ και
  • πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.
Τα κατασχεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 40.000 ευρώ, δεν θεωρούνται ασφαλή και αποτελούν κίνδυνο για τον χρήστη τους και θα αποσταλούν στον Ε.Ο.Φ. για εργαστηριακή εξέταση και φύλαξη.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα