Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Κως: Απολογείται σήμερα για τη δολοφονία και τον βιασμό της Αναστάζια ο 32χρονος - Όλα όσα έχουν στα χέρια τους οι Αρχές

Απολογείται σήμερα (27/6) ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και του βιασμού της 27χρονης Αναστάζια στην Κω.
Ο 32χρονος θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν, σχετικά με τον τρόπο, τον τόπο, αλλά και τα αίτια της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία.
Μετά την παραίτηση του συνηγόρου του κ. Ζαφείρης Δρόσος, που είχε οριστεί αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο, την υπεράσπιση του 32χρονου ανέλαβε η κυρία Αθηνά Φουντωτού.
Η οικογένεια της κοπέλας, διά του δικηγόρου της, ετοιμάζεται να δηλώσει υποστήριξη της κατηγορίας.
Τα δύο στοιχεία που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις έρευνες
Πριν λίγα 24ωρα, τα κινητά τηλέφωνα της 27χρονης και του 32χρονου έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να μπουν όλα τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους.
Η κάρτα SIM του κινητού της 27χρονης Αναστάζια φαίνεται να «μίλησε» και να έδειξε την πορεία της 27χρονης. Επιπλέον, φαίνεται ότι το κινητό του 32χρονου του είχε πέσει στο σημείο της δολοφονίας.
GPS και Google έδειξαν τις κινήσεις του 32χρονου
Τα δείγματα DNA από τη σορό της Αναστάζια δεν ήταν επαρκή για την ταυτοποίηση του φερόμενου ως δράστη, ωστόσο, το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες στην περιοχή γύρω από το σπίτι του 32χρονου, ήταν, σύμφωνα με τις Αρχές, αρκετό για να του απαγγελθούν κατηγορίες.
Σύμφωνα με το Mega, η κατάσταση της σορού της 27χρονης, που αγνοούνταν επί έξι μέρες, δεν ήταν σε κατάσταση αρκετά καλή ώστε να συλλέξουν οι Αρχές επαρκές δείγμα που θα ταυτοποιούσε τον δράστη της γυναικοκτονίας. Το DNΑ που συλλέχθηκε από τον 32χρονο κατηγορούμενο επίσης δεν διευκόλυνε τις έρευνες, καθώς ήταν 6 μέρες μετά το έγκλημα.
Έψαχνε εφαρμογές που «σβήνουν» δεδομένα από το κινητό
Η υπόθεση, ωστόσο, έχει «δέσει» παρά τις ελλείψεις στα δείγματα DNA, καθώς καταλυτικό ρόλο στις έρευνες έπαιξαν τα νέα βίντεο αλλά και τα κινητά, τόσο του φερόμενου ως δράστη, όσο και του θύματος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο 32χρονος κατηγορούμενος κατάφερε να σβήσει δεδομένα από το κινητό του το οποίο έβαζε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε λειτουργία πτήσης. Ο βασικός ύποπτος, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι έκανε αλλεπάλληλες αναζητήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με διαθέσιμες εφαρμογές που διαγράφουν από την κάρτα μνήμης της συσκευής τις διαδρομές που μπορεί να έχει κάνει ο κάτοχός της. Αυτό που όπως όλα δείχνουν ο φερόμενος ως δράστης δεν ήξερε, είναι ότι η αστυνομία έχει τη δυνατότητα να ανακτά οποιαδήποτε σβησμένα αρχεία.
Τέλος, τα νέα βίντεο στα χέρια των Αρχών δείχνουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τι έγινε το μοιραίο βράδυ της γυναικοκτονίας καθώς, σε κάποια από αυτά, φαίνεται ο κατηγορούμενος να φεύγει από το σπίτι όπου διέμενε, μαζί με το θύμα, και να κατευθύνονται στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της 27χρονης. Στο υλικό, ο 32χρονος φαίνεται να φεύγει με την Αναστάζια, μερικές ώρες αργότερα να επιστρέφει μόνος, να ξαναφεύγει από το σπίτι προς τον ίδιο προορισμό και να γυρίζει, τελικά, τα ξημερώματα, μόνος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα