Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Μια Μεσσήνια διπλωμάτης στη νέα κυβέρνηση

Μπορεί ούτε στη δεύτερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην ορίστηκε κανένας από τους βουλευτές Μεσσηνίας σε θέση του υπουργικού συμβουλίου, αλλά αυτή τη φορά η Μεσσηνία έχει εκπρόσωπο.
Ο λόγος για την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία ανέλαβε τη θέση της υφυπουργού Εξωτερικών μαζί με τους Γιώργο Κώτσηρα και Κώστα Φραγκογιάννη και υπουργό τον Γιώργο Γεραπετρίτη.
Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, που μεταξύ άλλων ήταν η πρώτη γυναίκας πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον διατηρεί δεσμούς με τη Μεσσηνία, καθώς η μητέρα της κατάγεται από τα Φιλιατρά και ο πατέρας της από την Πυλία.
Γεννημένη στις 10 Απριλίου 1957 στην Αθήνα η κ. Παπαδοπούλου είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές σε Διεθνείς Σχέσεις / Διεθνές Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ (υποτροφία Fulbright)
Ξεκίνησε τη διπλωματική της καριέρα το 1981 έχοντας μέσα στα χρόνια εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διάφορες διπλωματικές υπηρεσίες σε ΗΠΑ, Καναδά, Ιορδανία, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία, Ουρουγουάη, αλλά και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών με κορυφαία στιγμή τον ορισμό της ως πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι και σήμερα.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από τον Ιουλίου 2019 έως και τον Ιανουάριο 2020 η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου διετέλεσε επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά και είναι μητέρα ενός παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα