Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Λαθραία τσιγάρα: Ποια χώρα κέρδισε την «πρωτιά» – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα (διάγραμμα)

Η Γαλλία αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ της παράνομης κατανάλωσης τσιγάρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τους υψηλούς φόρους και τον πληθωρισμό να οδηγούν τους ανθρώπους προς τα πλαστά προϊόντα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.
Ενώ η συνολική κατανάλωση πλαστών και λαθραίων τσιγάρων, εξαιρουμένης της Γαλλίας, μειώθηκε πέρυσι σε όλο το μπλοκ κατά 7,5%, αυξήθηκε κατά 1,8 δισεκατομμύρια τσιγάρα στη Γαλλία, η οποία αντιπροσωπεύει πλέον το 47% της παράνομης κατανάλωσης της περιοχής. Χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ρουμανία σημείωσαν μείωση.
“Η Γαλλία αρχίζει να μοιάζει με τη Λατινική Αμερική, δεν μπορείτε να βρείτε αυτά τα επίπεδα στην υπόλοιπη Ευρώπη”, δήλωσε ο Gregoire Verdeaux, ανώτερος αντιπρόεδρος εξωτερικών υποθέσεων της Philip Morris International SA, η οποία ανέθεσε τη μελέτη στην KMPG. “Η Γαλλία είναι μια τέλεια καταιγίδα”, η οποία συνδυάζει πολύ υψηλούς φόρους, υψηλό πληθωρισμό και παραβατικότητα που τροφοδοτούν μεγαλύτερα επίπεδα κατανάλωσης, πρόσθεσε.



Με το ρεκόρ των 35,8 δισεκατομμυρίων παράνομων τσιγάρων που καταναλώθηκαν στην ΕΕ πέρυσι, οι κυβερνήσεις έχασαν περίπου 11,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά έσοδα, σύμφωνα με τη μελέτη. Το Βέλγιο, η Δανία, η Γαλλία και η Γερμανία είδαν αύξηση των κατασχέσεων τσιγάρων και των επιδρομών σε παράνομες επιχειρήσεις παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα