Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Παρέμβαση του ΣΕΠΕ για τον ανασφάλιστο 22χρονο που υπέστη σοβαρά εγκαύματα σε ξενοδοχείο - «Καμία ανοχή», λέει ο Γεωργιάδης


Την παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για το περιστατικό με τον μάγειρα στα Μάλια της Κρήτης, ο οποίος κατήγγειλε ότι δεν τον πήγαν στο νοσοκομείο οι υπεύθυνοι του γιατί τον είχαν ανασφάλιστο και αποκάλυψε ότι τον έβαλαν σε χώρο με ωμά κρέατα, γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.
«Το ΣΕΠΕ έχει ήδη παρέμβει από την Πέμπτη, συντάσσεται πόρισμα και εκδίδεται εντός ολίγου! Η τήρηση του νόμου ως προς τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων είναι το Άλφα και το Ωμέγα για μας! Καμία ανοχή δεν θα υπάρξει στις παραβιάσεις», έγραψε ο υπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter.
Ο νεαρός έχει διαφύγει τον κίνδυνο ωστόσο φέρει σοβαρότατα εγκαύματα, με την οικογένειά του να ζητά τα νόμιμα.
Τι κατήγγειλε η μητέρα του
Η μητέρα του 22χρονου, Ε. Φαμπρικαράκη μιλώντας χτες, Πέμπτη στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» αναφέρει για το περιστατικό:
«Το παιδί τελείωσε το ΙΕΚ φέτος και δούλευε ως βοηθός μάγειρα. Βρήκε δουλειά, επειδή τα οικονομικά ζορίζουν, σε ένα ξενοδοχείο στα Μάλια. Έφυγε από το σπίτι στις 9 Ιουνίου για να πάει να εργαστεί στις 10 Ιουνίου. Έδωσε όλα του τα στοιχεία για να γίνει πρόσληψη. Δούλευε για 10 μέρες και δεν είχε γίνει η πρόσληψη με τη δικαιολογία πως θα γινόταν από μέρα σε μέρα. Τρίτη απόγευμα είχε πάει κανονικά στη δουλειά του. Ενώ ασχολούνταν με κάτι άλλο στο πόστο του ζήτησαν από το ξενοδοχείο, οι ανώτεροί του να πάρει μια καυτή κατσαρόλα με λάδι και να την απορρίψει στη λάτζα. Είδε το καυτό λάδι και τους είπε ‘’αδυνατώ να το κάνω αυτό’’ γιατί ήταν μεγάλη η κατσαρόλα και πολύ βαριά και επίσης έκαιγε. Ο ένας από τους ανωτέρους του τον έβρισε».


Έπειτα έγινε το ατύχημα και ο νεαρός κάηκε από το καυτό λάδι στο πρόσωπο και το σώμα του, με την κυρία Φαμπρικαράκη να λέει: «Ούρλιαζε από τους πόνους και ζητούσε να έρθει το ΕΚΑΒ να τον πάει στο νοσοκομείο και του απάντησαν πως ‘’δεν χρειάζεται να πας στο νοσοκομείο. Θα φέρουμε εμείς δικό μας γιατρό''. Κλήθηκε δικός τους γιατρός και επί μια ώρα περίμεναν. Του σύστησε να πάρει κάποια αλοιφή για τα εγκαύματα. Στείλανε έναν εργαζόμενο να φέρει μια αλοιφή από το φαρμακείο».
Μάλιστα, καταγγέλλει πως: «Από τη στιγμή που ήταν εκεί το παιδί καμένο, το μετέφεραν σε αίθουσα κλιματισμού που είχε μέσα ωμά κρέατα από όπου θα μπορούσε να κολλήσει κάποιο μικρόβιο».
«Έχουμε πάει στα Μάλια, έχουμε ζητήσει να μιλήσουμε με τον διευθυντή αλλά κρύβονται», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα