Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Εκλογικές… καραμπόλες μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης: Χάνει έδρα στο Επικρατείας η ΝΔ - Μείον και ο ΣΥΡΙΖΑ – Ποια κόμματα κερδίζουν


Εκλογικές… καραμπόλες προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων των εκλογών της 25ης Ιουνίου, καθώς αλλάζει η εικόνα του κοινοβουλίου με ορισμένα κόμματα να βγαίνουν κερδισμένα και άλλα να χάνουν δύναμη.
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα, η ΝΔ χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και αυτή πηγαίνει στην Πλεύση Ελευθερίας. Εκτός μένουν οι Γιώργος Αμυράς στα Ιωάννινα και ο Σταμάτης Πουλής στη Δυτική Αττική. Η ΝΔ παρόλα αυτά κερδίζει μία έδρα στη Β' Πειραιά και στις Σέρρες, καθώς επιστρέφει ο Γιάννης Τραγάκης και ο Θεόφιλος Λεονταρίτης αντίστοιχα. Το κυβερνών κερδίζει επιπλέον μία έδρα στην Α’ Αθηνών και επανέρχεται στο Κοινοβούλιο ο Άγγελος Συρίγος.
Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία έδρα και πέφτει στις 47 από τις 48 που διέθετε, ενώ το ΚΚΕ αυξάνει κατά μία την εκπροσώπησή του στη Βουλή, εκλέγοντας 21 βουλευτές από 20 που είχε υπολογιστεί αρχικά.
Έδρα χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες, ενώ η έδρα που χάνει η Πλεύση Ελευθερίας στη Β' Πειραιά οδηγεί και σε αλλαγές στην Α' Αθήνας όπου χάνει την έδρα το κόμμα «Νίκη» και αντ' αυτής βγάζει βουλευτή στη Δυτική Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα