Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Αλλάζω θερμοσίφωνα: Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα


Μέσα στην εβδομάδα, όπως όλα δείχνουν αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκαταρκτική λίστα δικαιούχων (και επιλαχόντων) πρόκειται να εκδοθεί εντός της εβδομάδας. Όπως είναι γνωστό, η λίστα θα δημιουργεί με την ιεραρχική κατάταξη των αιτήσεων, με βάση μία σειρά από εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.
Στη συνέχεια, θα δοθεί ένα χρονικό διάστημα 10 ημερών στους αιτούντες, για την υποβολή τυχόν ενστάσεων, οι οποίες θα εξεταστούν στη συνέχεια. Έτσι, θα ανοίξει ο δρόμος ώστε περίπου στα μέσα Ιουλίου να εκδοθεί ο οριστικός κατάλογος κατάταξης των αιτήσεων και να ξεκινήσουν να εκδίδονται τα πρώτα voucher για ωφελούμενους.
Τι καλύπτει το πρόγραμμα
Το Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω θερμοσίφωνα» επιχορηγεί νοικοκυριά για την:
-αντικατάσταση ενεργοβόρων Ηλεκτρικών Θερμοσιφώνων, με νέους σύγχρονης τεχνολογίας Ηλιακούς Θερμοσίφωνες, με παράλληλη ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που αντικαθίστανται.
Οι δικαιούχοι και τα ποσά επιδότησης
Η επιδότηση του προγράμματος θα κυμαίνεται από 50 έως 60% (δηλαδή στα 510 έως 904 ευρώ) και θα παρέχεται επιταγή voucher, την οποία ο κάθε δικαιούχος θα μπορεί να εξαργυρώνει σε προμηθευτή που θα επιλέξει, με εισοδηματικά κριτήρια και με την προϋπόθεση της απόσυρσης του υφιστάμενου ηλεκτρικού θερμοσίφωνα.
Ακόμη επισημαίνεται ότι η κατανάλωση ρεύματος για τη χρήση ζεστού νερού για όλους όσους ενταχθούν στο πρόγραμμα υπολογίζονται σε 120.000 νοικοκυριά και στο ότι θα μειωθεί κατά περίπου 65%.
Ανάλογα με το σε ποια εισοδηματική κατηγορία ανήκει κάποιος δικαιούχος, η επιδότηση ξεκινά από 510 και φτάνει μέχρι τα 900 ευρώ, καλύπτοντας έως το 60% της δαπάνης του νοικοκυριού. Μάλιστα, επιδοτούνται και οι εργασίες εγκατάστασης του ηλιακού.
Ωστόσο, για να λάβουν την επιδότηση, οι ωφελούμενοι θα πρέπει παράλληλα να αποσύρουν τον παλιό ηλεκτρικό τους θερμοσίφωνα, ο οποίος είναι απαραίτητο να ξεπερνά τα 40 λίτρα σε χωρητικότητα. Επίσης, η ηλεκτρική συσκευή θα πρέπει να είναι σε λειτουργία, κάτι που θα πιστοποιηθεί με οπτικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα