Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Πότε θα περάσει από τη Γη ο αστεροειδής που είναι μεγαλύτερος από το... Big Ben - Παρακολουθείται στενά από τη NASA


Συναγερμός για ογκώδη αστεροειδή, μεγαλύτερο από το μήκος 10 λεωφορείων μαζί, έχει σημάνει στην αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA) καθώς κατευθύνεται προς τη Γη.
Ο αστεροειδής παρακολουθείται από τη NASA, παρά το γεγονός πως είναι εννέα φορές πιο μακριά από το φεγγάρι.
Η επιστημονική του ονομασία είναι 2013 WV44 και αναμένεται να περάσει από τη Γη την Τετάρτη. Μάλιστα, όπως εκτιμάται, έχει διάμετρο που «αγγίζει» τα 160 μέτρα -κάτι που σημαίνει ότι είναι μεγαλύτερος και από το London Eye και από το Big Ben!
Ο αστεροειδής - «γίγας» θα ταξιδεύει με ταχύτητα 11,8 χλμ. το δευτερόλεπτο ή πάνω από 26.000 μίλια την ώρα, περίπου 34 φορές την ταχύτητα του ήχου.
Υπογραμμίζεται, πάντως, ότι παρόλο που κινείται προς τη Γη δεν θα πλησιάσει πάνω από 0,02334 αστρονομικές μονάδες ή περίπου 2,1 εκατομμύρια μίλια.

Σύμφωνα με τη NASA, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 32.254 γνωστοί NEO - αστεροειδείς (σ.σ. ΝΕΟ είναι οι κομήτες και οι αστεροειδείς που ωθούνται από τη βαρυτική έλξη κοντινών πλανητών σε τροχιές που τους επιτρέπουν να εισέλθουν στη γειτονιά της Γης) στο ηλιακό μας σύστημα, αριθμός που έχει αυξηθεί από 30.000 από τον περασμένο Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα