Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Σαν σήμερα 29/6, Ο τραγικός θάνατος της Τζέιν Μάνσφιλντ: Οι φήμες για τον αποκεφαλισμό της σταρ, ο σατανισμός και το αυτοκινητικό δυστύχημα που άλλαξε νόμο των ΗΠΑ

Δίχως αμφιβολία, κανένας θάνατος διάσημου δεν ήταν πιο τραγικός από εκείνον της καλλονής του Χόλιγουντ Τζέιν Μάνσφιλντ. Το θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα, που συνέβη μια μέρα σαν σήμερα, 29 Ιουνίου του 1967 ήταν τόσο φρικτό που προκάλεσε φήμες που εξακολουθούν να κυκλοφορούν μέχρι και τις μέρες μας, 56 χρόνια μετά, και έχουν να κάνουν με σατανισμό, αλλά και για τον αποκεφαλισμό της σταρ του Χόλιγουντ!
Η Τζέιν Μάνσφιλντ (Jayne Mansfield) γεννήθηκε στις 19 Απριλίου του 1933 στο Bryn Mawr της Πενσυλβάνια· το όνομα της ήταν Βέρα Τζέιν Πάλμερ. Σε ηλικία μόλις 17 χρονών, η Τζέιν, παντρεύτηκε τον Πολ Μάνσφιλντ· όταν αυτή και ο Πολ έφτασαν στο Χόλιγουντ, η Μάνσφιλντ ήταν μόλις 21 χρονών και ήδη σύζυγος και μητέρα.
Η Τζέιν Μάνσφιλντ, αρχικά δυσκολεύτηκε να βρει ρόλους στο Χόλιγουντ, ωστόσο, δεν φοβόταν να χρησιμοποιήσει τα σωματικά προσόντα της προς όφελός της: έγινε ένα από τα πρώτα κουνελάκια του Playboy. Τον Φεβρουάριο του 1955, η Μάνσφιλντ είχε τον τίτλο Playboy's Playmate του μήνα. Το 1955 θα ήταν η χρονιά της Τζέιν Μάνσφιλντ. Δεν ήταν πια μόνο διάσημη Playmate, αλλά έκανε και το ντεμπούτο της στη Μεγάλη Οθόνη: έπαιξε έναν μικρό ρόλο στις ταινίες του «Pete Kelly’s Blues», «Το λιμάνι της Κολάσεως» και «Ο Παράνομος»· επίσης χώρισε τον Πολ εκείνη τη χρονιά, αλλά επέλεξε να κρατήσει το επώνυμό του.
Το αντίπαλο δέος της Μέριλιν
Η Τζέιν Μάνσφιλντ ήταν η απειλή της Μέριλιν Μονρόε ως η πιο ποθητή ξανθιά σεξοβόμβα του Χόλιγουντ. Μετά τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην ταινία «The Girl Can't Help It» το 1956, η 20th Century Fox άρχισε να πλασάρει τη Μάνσφιλντ ως η King-Size Marilyn Monroe. Η θρυλική Μέριλιν, από την άλλη κατέκρινε τη Μάνσφιλντ ως φτηνή απομίμηση της, δηλώνοντας: «το μόνο που κάνει είναι να μιμείται εμένα – αλλά οι μιμήσεις της είναι προσβολή για εκείνη καθώς και για εμένα· το κάνει τόσο χυδαία, τόσο χυδαία. Θα ήθελα να είχα κάποια νομικά μέσα για να της κάνω μήνυση»!
Το 1958, η Μάνσφιλντ παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της, έναν Ούγγρο bodybuilder, τον Μικι Χαργκιτάι. Το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά και χώρισε το 1964. Η Μάνσφιλντ παντρεύτηκε τελευταία φορά το 1964 τον Ματ Σίμπερ· απέκτησαν έναν γιο αλλά χώρισαν το 1966.
Η Τζέιν Μάνσφιλντ ένινε γνωστή για την προκλητικότητά της: επιδείκνυε το πλούσιο στήθος της σε ταινίες και στους φωτογράφους στο δρόμο! Ήταν η πρώτη ηθοποιός που εμφανίστηκε γυμνή στην οθόνη, στην ταινία του 1963 «Promises, Promises»· ήταν επίσης γνωστή η αγάπη της για το ροζ χρώμα: το σπίτι της στο Λος Άντζελες ήταν το «Ροζ Παλάτι», βαμμένο ροζ και εσωτερικά με ροζ μοκέτα από το δάπεδο μέχρι την οροφή· είχε επίσης πισίνα σε σχήμα καρδιάς.
Παρά την προφανή (και πολλές φορές για διαφημιστικούς λόγους) αντιπαλότητά της με τη Μέριλιν Μονρόε, η Μάνσφιλντ επηρεάστηκε από τον πρόωρο θάνατό της διάσημης ξανθιάς. Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τον θάνατο της Μέριλιν, το 1962, η Τζέιν Μάνσφιλντ έμεινε σιωπηλή για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια δήλωσε κάτι που αποδείχτηκε τραγικά αληθής πρόβλεψη: «ίσως είμαι η επόμενη…».
Την εποχή του τρίτου διαζυγίου της, η Μάνσφιλντ βυθιζόταν όλο και περισσότερο στο αλκοόλ και άρχισε να εμφανίζεται σε φτηνά σόου μπουρλέσκ· εργαζόταν σε πολλά νυχτερινά κέντρα και έπρεπε να ταξιδεύει συχνά. Κάτι τέτοιο συνέβη και τη νύχτα του θανάτου της. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Ιουνίου του 1967, η Τζέιν Μάνσφιλντ ταξίδευε από το Μπίλοξι του Μισισιπή, όπου είχε τελειώσει τις εμφανίσεις της σε ένα μπαρ προς τη Νέα Ορλεάνη, όπου θα εμφανιζόταν σε τηλεοπτικό σόου.

Η Μάνσφιλντ με την βασίλισσα Ελισάβετ. 

Η Μάνσφιλντ βρισκόταν στο μπροστινό κάθισμα μιας «Buick Electra» του 1966 έχοντας πλάι τον φίλο της Σαμ Μπρόντι και τον οδηγό της Ρόναλντ Χάρισον· Τα τρία από τα πέντε παιδιά της είχαν αποκοιμηθεί στο πίσω κάθισμα.
Γύρω στις 2 τα ξημερώματα, η «Buick» καρφώθηκε στο πίσω μέρος ενός ρυμουλκούμενου οχήματος που έσερνε ένα μεγάλο τρακτέρ.
Όλοι όσοι κάθονταν στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου σκοτώθηκαν ακαριαία· τα τρία παιδιά που κοιμόντουσαν στο πίσω κάθισμα τραυματίστηκαν ελαφρά. Ο οδηγός πιθανότατα δεν είδε το ρυμουλκούμενο όχημα που είχε επιβραδύνει πίσω από ένα φορτηγό που ψέκαζε εντομοκτόνο για τα κουνούπια. Η Τζέιν Μάνσφιλντ ήταν μόλις 34 χρονών.
Η «Buick Electra» του 1966 καταστράφηκε ολοσχερώς. Το αυτοκίνητο, το οποίο έμεινε γνωστό ως «το αυτοκίνητο του θανάτου της Τζέιν Μάνσφιλντ», διασώθηκε από πλήρη καταστροφή, όταν αγοράστηκε από ιδιώτη συλλέκτη στη Φλόριντα. Μέχρι τη δεκαετία του 1970, το «αυτοκίνητο του θανάτου» ήταν αξιοθέατο στην άκρη του δρόμου. Σήμερα, η θρυλική «Buick» ανήκει στον Scott Michaels, ο οποίος την συμπεριέλαβε ως μέρος του Dearly Departed Tours & Artifact Museum στο Λος Άντζελες (ένα λεωφορείο κάνει περιήγηση σε ιστορικά σημεία του Χόλιγουντ, όπως το σπίτι όπου δολοφονήθηκε η Σάρον Τέιτ).
Η Τζέιν Μάνσφιλντ, ο φίλος της και ο οδηγός πέθαναν σχεδόν αμέσως μετά τη σύγκρουση και σχεδόν αμέσως, οι φήμες για τον θάνατο της Μάνσφιλντ άρχισαν να εξαπλώνονται σαν καταιγίδα. Κυκλοφόρησαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη σκηνή του δυστυχήματος, οι οποίες διόγκωσαν τις φήμες.

Σωρός από σίδερα! 

Η φήμη για τον αποκεφαλισμό
Μετά την πρόσκρουση, η περούκα που φορούσε η διάσημη ηθοποιός πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο. Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στη δημοσιότητα, αυτή η ξανθιά περούκα, έδωσε άλλη διάσταση στο τραγικό γεγονός: «η Μάνσφιλντ είχε αποκεφαλιστεί»!
Επιπλέον, η Αστυνομία στην αναφορά της έγραφε ότι «το πάνω μέρος του κεφαλιού της λευκής γυναίκας κόπηκε…». Οι περισσότεροι ερμήνευσαν την αναφορά της Αστυνομίας ως απόδειξη ότι η Μάνσφιλντ είχε αποκεφαλιστεί.
Το πιστοποιητικό θανάτου της Μάνσφιλντ κατέγραφε ως αιτία θανάτου της το «θρυμματισμένο κρανίο με αποκόλληση (βίαιος διαχωρισμός ή αποκόλληση) κρανίου και εγκεφάλου».
Και οι φήμες του «αποκεφαλισμού» συζητούνται ακόμη και σήμερα και μάλιστα γίνονται αναφορές και σε ταινίες όπως το «Crash» του 1996 και το «Hollywood Babylon» το 1975. Στην τελευταία από τις δύο ταινίες, προβλήθηκαν επίσης και αμφιλεγόμενες φωτογραφίες από τη σκηνή του δυστυχήματος, συμπεριλαμβανομένης και μιας που φαίνεται το νεκρό τσιουάουα της Μάνσφιλντ να βρίσκεται δίπλα στο αυτοκίνητο.
Όλη αυτή η ιστορία του αποκεφαλισμού της διάσημης σταρ ήταν μια υπερβολή. Ο Τζιμ Ρόμπερτς, ο νεκροθάφτης που προετοίμασε το σώμα της Μάνσφιλντ για την ταφή, χρόνια μετά είχε δηλώσει: «το κεφάλι της ήταν κολλημένο στο κορμί της όσο και το δικό μου».

Στην ταινία «The Girl Can t Help It».

Μια άλλη φήμη ακουγόταν επίσης που είχε σχέση με τη θεωρία του αποκεφαλισμού της ηθοποιού και κυκλοφορούσε στο Χόλιγουντ. Η Τζέιν Μάνσφιλντ είχε δημιουργήσει φιλία με τον δημιουργό της Εκκλησίας του Σατανά, Άντον ΛαΒέι. Σύμφωνα με αυτή τη φήμη, ο ΛαΒέι και ο φίλος της Μάνσφιλντ Σαμ Μπρόντι είχαν μια διαμάχη. Ο ΛαΒέι - όπως λεγόταν - υποτίθεται ότι είχε προειδοποίησε τη Μάνσφιλντ ότι ο Μπρόντι θα σκοτωνόταν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.
Ο «ουρανός» του αυτοκινήτου της Μάνσφιλντ άνοιξε σαν κονσερβοκούτι, όταν σύρθηκε κάτω από το τρέιλερ. Μετά το δυστύχημα, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ υποχρέωσε όλα τα ημιφορτηγά να αλλάξουν τη σχεδίασή τους. Τα ημιφορτηγά έπρεπε τώρα, στα ρυμουλκούμενά τους οχήματα, να τοποθετήσουν μια ατσάλινη ράβδο για να αποτρέψουν τυχόν κύληση αυτοκινήτων από κάτω. Σήμερα, αυτές οι μεταλλικές μπάρες είναι γνωστές ως «Mansfield Bars», από το όνομα της Jayne Mansfield· στόχος τους είναι να διασφαλίσουν ότι στο μέλλον κανένας δεν θα έχει την ίδια μοίρα με τη στάρλετ του Χόλιγουντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα