Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών


Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές του Αιγίου, της Αττικής, της Κορινθίας και της Σπάρτης.
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχές της Κορινθίας και της Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, όπου συνελήφθησαν 4 ημεδαποί, ηλικίας 39, 48, 67 και 78 ετών, αντίστοιχα, μέλη της οργάνωσης.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, ύστερα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, εξακριβώθηκε ότι οι πιο πάνω, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2022, έως και τις 25 Ιουνίου 2023, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης), στις ευρύτερες περιοχές του Αιγίου, της Αττικής, της Κορινθίας και της Σπάρτης.
Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, η οργάνωση διέθετε διαρκή δράση με διακριτούς ρόλους, ενώ ως ηγετικό μέλος ήταν ο 78χρονος συλληφθείς, ο οποίος πέρα από τη κατεύθυνση της οργάνωσης, αναλάμβανε και την προμήθεια των υπόλοιπων μελών με ποσότητες κοκαΐνης προκειμένου να τις διακινήσουν.
Σε τοπική κοινότητα του δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, πραγματοποίησαν έλεγχο σε όχημα, που επέβαιναν ο 48χρονος και ο 78χρονος, όπου σε επιμελώς κρυμμένη θήκη, κάτω από το πίσω κάθισμα του οχήματος, βρήκαν και κατάσχεσαν, μία συσκευασία με ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 1.075 γραμμαρίων.
Οι πιο πάνω συνελήφθησαν και το αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων
Ακολούθως εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο 39χρονος, ενώ με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης συνελήφθη και ο 67χρονος.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε σπίτια των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
*2 ζυγαριές ακριβείας,
• 5 κινητά τηλέφωνα,
• 2 οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων,
• το χρηματικό ποσό των 17.195 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα