Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος απολογείται για τις καταγγελίες για κακοποίηση


Απολογείται στην ανακρίτρια σήμερα ο πατέρας Αντώνιος για τις καταγγελίες ενός 19χρονου και ενός 15χρονου για σεξουαλική τους κακοποίηση στην Κιβωτό του Κόσμου. Στον πατέρα Αντώνιο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
Παράλληλα, δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του πατρός Αντώνιου και 7 εργαζομένων της οργάνωσης για τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή, της ηθικής αυτουργίας σε όλες τις παραπάνω πράξεις (αφορά τον πατέρα Αντώνιο) και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή.
Κατηγορίες και για οικονομικά αδικήματα
Στις αρχές Ιουνίου, εξάλλου, κλήση σε εγγραφές εξηγήσεις έλαβαν όπως έγραψε το dikastiko.gr ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή καθώς η έρευνα του εισαγγελέα για την Κιβωτό του Κόσμου οδήγησε σε ενδείξεις τέλεσης τριών κακουργημάτων, καθιστώντας ύποπτο το ζευγάρι για απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Το αδίκημα της απιστίας φέρεται να αφορά σε ακίνητο στην Πωγωνιανή, που αγοράστηκε από τον πατέρα Αντώνιο και τη σύζυγο του με το ποσό να ανέρχεται στα 190.000 ευρώ και να αφορά τόσο στην αξία του ακινήτου, αλλά και σε επισκευές που έγιναν σε αυτό. Το ζεύγος θα ελεγχθεί και για υπεξαίρεση ύψους 467.000 ευρώ για χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης, κοσμήματα και χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες.
Πλέον, το ζευγάρι θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Οικονομική Αστυνομία έπειτα από σχετική παραγγελία του εισαγγελέα. Πρόκειται για το ένα σκέλος της υπόθεσης όπου με εισαγγελική παραγγελία η Οικονομική Αστυνομία κλήθηκε να διερευνήσει τα πάντα γύρω από τα οικονομικά της «Κιβωτού», ενώ είχε δοθεί εντολή για φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία, διαχειριστικό έλεγχο και έρευνα για το εάν έχουν δοθεί στην «Κιβωτό» πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους.
Επιπλέον, είχε διαταχθεί το άνοιγμα εταιρικών λογαριασμών για την τελευταία πενταετία, αλλά και των λογαριασμών έντεκα φυσικών προσώπων στα οποία περιλαμβάνονται ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη της διοίκησης της «Κιβωτού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα