Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Κιβωτός του Κόσμου: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας Αντώνιος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου.
Ανακρίτρια και εισαγγελέας επέβαλαν τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε ΑΤ μία φορά το μήνα και εγγυοδοσία 10 χιλιάδων ευρώ.
Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» απολογήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν ασέλγεια σε βάρος δύο πρώην ανήλικων φιλοξενούμενων στις δομές του ιδρύματος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο πλευρό του βρέθηκε η πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή, που κατέθεσε και ως μάρτυρας στην υπόθεση.
Η ανακρίτρια, τις προηγούμενες ημέρες, εξέτασε περίπου 20 πρόσωπα που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο ως μάρτυρες υπεράσπισης του. Ανάμεσα τους τουλάχιστον πέντε πρόσωπα, φιλοξενούμενοι της δομής που φέρονται να κατάθεσαν ότι ο 19χρονος τους προσέγγισε για να τους πείσει να καταγγείλουν τον ιερέα χωρίς να τους έχει κάνει τίποτα.
Ο ιερέας φέρεται να έχει προσκομίσει βίντεο, που όπως υποστηρίζει, αποδεικνύει ότι την ημέρα που έκανε καταγγελία ο 19χρονος ότι τον θώπευσε ο ιερέας, ο πατέρας Αντώνιος βρισκόταν άλλου, όπως και ο καταγγέλλων. Όταν ερωτήθηκε από την ανακρίτρια σχετικά με τον λόγο που θα είχε ο 19χρονος να στήσει σκευωρία σε βάρος του, ο ιερέας φέρεται να ισχυρίστηκε πως «ο 19χρονος είχε έντονη παραβατική συμπεριφορά». Μάλιστα, ο κατηγορούμενος παππάς φέρεται να επικαλέστηκε και φωτογραφικό υλικό με το οποίο ισχυρίζεται ότι μετά την καταγγελία ο 19χρονος έκανε πολυτελή ζωή γεγονός που κατά τον ίδιο αποτελεί ένδειξη ότι ενδεχομένως χρηματίστηκε.
O πατέρας Αντώνιος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, απολογούμενος, ακολούθησε τη γραμμή της απόλυτης άρνησης. «Είναι ψευδείς οι καταγγελίες εναντίον μου», υποστηρίζει, ενώ ειδική μνεία στο απολογητικό του υπόμνημα έχει κάνει στον 19χρονο καταγγέλοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα