Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Νέα εργαλεία γονικού ελέγχου σε Facebook και Instagram - Τι αλλάζει για τους έφηβους


Η Meta ανακοίνωσε σήμερα νέα εργαλεία γονικού ελέγχου στο Instagram, το Facebook και το Messenger. Αυτά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ενισχυμένη γονική εποπτεία στο Messenger, μια λειτουργία που μπλοκάρει προληπτικά ανεπιθύμητα μηνύματα σε Messenger και Instagram, καθώς και «σπρωξίματα» που υπενθυμίζουν στους εφήβους ότι πρέπει να κάνουν ένα διάλειμμα.
Τα νέα εργαλεία θα είναι διαθέσιμα πρώτα στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά και θα επιτρέπουν στους κηδεμόνες να βλέπουν τις ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειας των εφήβων τους, τις αλλαγές στη λίστα επαφών του Messenger και τον χρόνο που περνούν στην εφαρμογή. Οι κηδεμόνες θα λαμβάνουν επίσης ειδοποίηση όταν το παιδί υποβάλλει μία αναφορά στην πλατφόρμα, ωστόσο αυτό θα γίνεται εφόσον το παιδί δώσει την άδεια του.
Οι γονείς θα μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε ρυθμίσεις, όπως ποιος μπορεί να στέλνει μηνύματα στα παιδιά τους - μόνο οι φίλοι τους, οι φίλοι των φίλων τους ή κανείς - και ποιος μπορεί να βλέπει τις ιστορίες τους. Μάλιστα, θα λαμβάνουν ειδοποίηση εάν το παιδί τους αλλάξει κάποια από αυτές τις ρυθμίσεις.
Αλληλεπίδραση με ενήλικες
Τα τελευταία χρόνια, το Instagram έχει λάβει μέτρα για να περιορίσει την αλληλεπίδραση των εφήβων με άγνωστους ενήλικες. Πλέον, η εταιρεία θα ζητά από άτομα που δεν είναι συνδεδεμένα με έναν συγκεκριμένο χρήστη να του στείλουν πρώτα πρόσκληση για να ζητήσουν άδεια αλληλεπίδρασης. Το Instagram ανέφερε ότι οι προσκλήσεις θα γίνονται μόνο με κείμενο (όχι εικόνες, βίντεο, φωνητικά μηνύματα ή κλήσεις) και ο αποστολέας μπορεί να στείλει μόνο μία κάθε φορά, σύμφωνα με το techcrunch.



«Κάνε διάλειμμα»
Η εταιρεία αναπτύσσει ορισμένα εργαλεία για τη μείωση της παρατεταμένης χρήσης, ενθαρρύνοντας τους χρήστες να κάνουν ένα διάλειμμα. Το Instagram εισήγαγε για πρώτη φορά τη ρύθμιση «Quiet mode» τον Ιανουάριο, η οποία επέτρεπε στους χρήστες να διακόπτουν τις ειδοποιήσεις και να απαντούν με αυτόματο μήνυμα ότι κάνουν διάλειμμα. Η ρύθμιση είναι διαθέσιμη σε ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Σήμερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο.



Το Instagram έχει δοκιμάσει ρυθμίσεις που ενθαρρύνουν τον χρήστη να κάνει «διάλειμμα» ύστερα από συνεχή χρήση. Η Meta επεκτείνει τη λειτουργία αυτή και στο Facebook και θα ειδοποιεί τους χρήστες ύστερα από 20 λεπτά χρήσης να κάνουν ένα διάλειμμα. Επιπλέον, η εταιρεία θα ειδοποιεί τους εφήβους που παρακολουθούν Reels κατά τη διάρκεια της νύχτας να κλείσουν την εφαρμογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα