Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Στο υπουργείο Οικονομικών ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Πριν τις θερινές διακοπές θα ψηφιστούν οι βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις

Πριν από τις θερινές διακοπές θα ψηφιστεί το οικονομικό πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης. Αυτό έγινε γνωστό από την σημερινή πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Οικονομικών όπου τον υποδέχθηκε ο νέος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο κτίριο της οδού Νίκης λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα και χαιρέτισε τους υπηρεσιακούς παράγοντες που τον ανέμεναν στον 6ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών αλλά και τους οικονομικούς συντάκτες.
Μιλώντας μαζί τους, ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τις επισκέψεις που πραγματοποιούσε επί τρόικας στο υπουργείο και ότι σε μια απ' αυτές είχαν κλειστεί μέσα στο ασανσέρ. «Τώρα τα έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας όλα αυτά» τους είπε ο πρωθυπουργός.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε υπό τον πρωθυπουργό, εκτός του ΥΠΟΙΚ Κωστή Χατζηδάκη, συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, οι υφυπουργoί Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης και Θάνος Πετραλιάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.
Μετά το τέλος της σύσκεψης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι πριν από τις θερινές διακοπές θα έχει ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ στο οποίο θα αποτυπώνονται οι κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις που αφορούν την περίοδο από το 2024.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα ότι η συζήτηση με το οικονομικό επιτελείο ήταν παραγωγική. «Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας, για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αλλά και για τη σταδιακή μετατροπή του μοντέλου της ελληνικής οικονομίας σε κάτι που θα είναι παραγωγικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Επανέλαβε επίσης ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η βελτίωση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων και ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές με τις προγραμματικές δηλώσεις που θα θέσουν το συνολικό πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής για την τετραετία.
Από την πλευρά του ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Ξεκινήσαμε τη δουλειά και είμαστε αισιόδοξοι γιατί πατάμε στα γερά θεμέλια που μπήκαν την περασμένη τετραετία. Έχουμε το θετικό αποτελέσμα εκλογών για τη χώρα και την οικονομία. Αποτέλεσμα που δίνει μήνυμα εμπιστοσύνης, ελπίδας και προοπτικής για την οικονομία.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη Μητσοτάκη.

    

Αναλυτικά η δήλωση Μητσοτάκη
«Με μεγάλη χαρά ξεκίνησα τον κύκλο των επισκέψεων στα Υπουργεία σήμερα, στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σε μία πολύ παραγωγική συζήτηση με το νέο οικονομικό επιτελείο.
Να ευχηθώ και πάλι στον Υπουργό, στον Αναπληρωτή Υπουργό, στους δύο Υφυπουργούς καλή δύναμη στη δύσκολη αποστολή την οποία έχουν αναλάβει.
Αλλά, όπως είπε και ο κ. Υπουργός, είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας, για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τους οποίους θέλουμε να πετύχουμε, που αποτελούν κεντρικό στόχο της οικονομικής μας πολιτικής έτσι ώστε να κάνουμε πράξη την ουσιαστική σύγκλιση με την Ευρώπη.



Είμαστε αισιόδοξοι για τη σταδιακή μετατροπή του οικονομικού μοντέλου τής ελληνικής οικονομίας σε ένα μοντέλο το οποίο θα είναι πιο παραγωγικό, πιο εξωστρεφές, πιο καινοτόμο. Και είμαστε, βέβαια, απολύτως πεπεισμένοι ότι αυτή η οικονομική ανάπτυξη θα έχει τελικά αντίκτυπο, ουσιαστικό αντίκτυπο στη βελτίωση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων, πρωτίστως των χαμηλόμισθων συμπολιτών μας.
Όπως είπε και ο κ. Υπουργός, πριν από τις θερινές διακοπές της Βουλής θα έχει ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στο οποίο θα αποτυπώνονται πια νομοθετικά οι κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις τις οποίες είχε παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία πριν από τις εκλογές, που αφορούν το επόμενο έτος, το 2024.
Πολλές από αυτές θα έχουν σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών και το νομοσχέδιο αυτό θα έχει ψηφιστεί, όπως είπα, πριν από τις αρχές Αυγούστου.
Για περισσότερες λεπτομέρειες παραπέμπω στις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης και στη δική μου τοποθέτηση, η οποία θα θέσει το συνολικό πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής για την επόμενη τετραετία».
Αναλυτικά η δήλωση Χατζηδάκη μετά την σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο:
Ξεκινήσαμε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τη δουλειά! Και είμαστε αισιόδοξοι. Αισιόδοξοι διότι, πρώτον, πατάμε στα γερά θεμέλια που μπήκαν την περασμένη τετραετία. Δεύτερον, διότι έχουμε ένα πολύ θετικό εκλογικό αποτέλεσμα για τη χώρα και για την οικονομία της Ελλάδας. Ένα αποτέλεσμα το οποίο στέλνει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης, ελπίδας και προοπτικής για την ελληνική οικονομία.



Και ταυτοχρόνως συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το πλαίσιο του πρώτου νομοσχεδίου που θα καταθέσει το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στη Βουλή και το οποίο θα αφορά στην εκπλήρωση των βασικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας πριν τις εκλογές. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε μια απάντηση σε όσους αμφισβητούσαν την αξιοπιστία των υποσχέσεών μας και μένουμε και πάλι πιστοί στο δρόμο που είχαμε ανοίξει. Λέμε λίγα και τα κάνουμε όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα