Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απατεώνων με τη «λεία» των €2 εκατ. από δήθεν αναπτυξιακά προγράμματα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία των δύο δραστών που εξαπάτησαν συνολικά 13 ελεύθερους επαγγελματίες στη Θεσσαλονίκη από τους οποίους απέσπασαν συνολικά 2.000.000 ευρώ μέσω δήθεν αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388354 και 2310-388349 του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Πρόκειται για τους:
1. ΤΣΙΑΡΑΠΑ Εμμανουήλ του Αθανασίου και της Γερακίνας, γεν. 1959 στο Ζαγκλιβέρι Λαγκαδά,   


2. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ Νικόλαο του Στυλιανού και της Δέσποινας, γεν. 1975 στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης



Η δράση τους, οι 13 επιχειρηματίες και η επ' αυτοφώρω σύλληψη
Χειροπέδες σε δύο άντρες που κατηγορούνται για απάτη σε βάρος επιχειρηματιών, από τους οποίους φέρεται να απέσπασαν τεράστια χρηματικά ποσά, πέρασαν στις 16 Ιουνίου οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από επισταμένη έρευνα που οδήγησε στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται έναν πολιτικό μηχανικό και έναν άντρα που δεν φαίνεται να απασχολείται κάπου συγκεκριμένα επαγγελματικά, οι οποίοι υπόσχονταν δήθεν ένταξη σε επενδυτικά προγράμματα στα θύματά τους, καταφέρνοντας να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Σε βάρος των δύο ημεδαπών 64 ετών – ηγετικά μέλη της οργάνωσης, καθώς και σε βάρος 48χρονου ημεδαπού συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για κακουργηματική απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα απάτης, εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω την ώρα που παραλάμβαναν χρήματα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται ότι κατάφεραν να αποσπάσουν πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ, με τη μέθοδο της απάτης που χρησιμοποίησαν από τουλάχιστον 13 επιχειρηματίες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες που υποβλήθηκαν στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι κατηγορούμενοι από το 2013, προσέγγισαν συνολικά 13 επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, από τους οποίους απέσπασαν χρηματικά ποσά προκειμένου να τους βοηθήσουν να εντάξουν τις επιχειρήσεις τους σε αναπτυξιακά προγράμματα.
Προκειμένου να γίνουν πιστευτοί, παρουσίαζαν εκτυπώσεις από δημόσια υπηρεσία στις οποίες εμφανιζόταν ως υπεύθυνος για τη διευθέτηση των υποθέσεών τους, ο 64χρονος κατηγορούμενος.
Η συνολική λεία που κατάφεραν και απέσπασαν από τους παθόντες ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 1.989.205 ευρώ, ενώ την 14-06-2023 επιχείρησαν να αποσπάσουν ακόμη 1.600 ευρώ, οπότε και συνελήφθησαν.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, γραφείο και όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος φακέλων με διάφορα έγγραφα (φορολογικά, τραπεζικά, τοπογραφικά), ψηφιακά αρχεία και έγγραφα, το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ και ένα ρολόι μεγάλης αξίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για εντοπισμό τυχών άλλων παθόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα