Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

27 συλλήψεις έγιναν την Παρασκευή στη Μεσσηνία


AΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΘΕΣ ΣΕ 5 ΝΟΜΟΥΣ
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (11.6.2021), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια πεντακόσια εξήντα ένα (1.561) άτομα, εκ των οποίων τα χίλια εκατόν ενενήντα ένα (1.191) ήταν ημεδαποί και τριακόσια εβδομήντα (370) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε χίλια εκατόν τριάντα πέντε (1.135) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν εξήντα επτά (167) άτομα, από τα οποία εκατόν πέντε (105) ήταν ημεδαποί και εξήντα δύο (62) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εκατόν τριάντα έξι (136) άτομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Εννέα (9) ημεδαποί στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
Πέντε (5) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής ταυτότητας.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Δέκα (10) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δεκαεννέα (19) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ
Τρείς (3) ημεδαποί στην Αρκαδία, για ναρκωτικά.
Εννέα (9) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκ των οποίων ο ένας (1) και για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής ταυτότητας.
Έξι (6) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ανυποταξία στο εσωτερικό.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Δέκα (10) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Πέντε (5) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ
Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Τρείς (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Έντεκα (11) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Δώδεκα (12) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Έξι (6) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Επτά (7) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Εξιχνιάστηκε:
από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, μία περίπτωση κλοπής σε όχημα ημεδαπού, που έγινε την 3.6.2021, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 19 και 28 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες σαράντα πέντε (345) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:
ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -5,62- κάνναβης, τσιγαριλίκι κάνναβης, -7- ναρκωτικά δισκία και -85- μέτρα καλώδιο, στην Αργολίδα,
ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -5,4- γραμμάρια, -4- ναρκωτικά δισκία, τσιγαριλίκι και τρίφτης κάνναβης, στην Αρκαδία,
μικροποσότητες και τρίφτης κάνναβης, στην Κορινθία,
μικροποσότητες και -2- τσιγαριλίκια κάνναβης, στη Λακωνία,
ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -27,1- γραμμαρίων, μικροποσότητες ηρωίνης, τσιγαριλίκι κάνναβης και -1- ξύλινο ρόπαλο, συνολικού μήκους -70- εκατοστών, στη Μεσσηνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καταλήγει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα