Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Νέα απόπειρα απάτης στην Καλαμάτα: Προσποιήθηκαν φαρμακοποιό για να αρπάξουν χρήματα από επιχείρηση


Νέα απόπειρα εξαπάτησης επαγγελματία σημειώθηκε χθες στην Καλαμάτα.
Όπως μας ενημέρωσαν από το τοπικό υποκατάστημα εταιρείας παροχής υπηρεσιών υγιεινής άγνωστος κάλεσε από κινητό τηλέφωνο (εμφανίστηκε κανονικά ο τηλεφωνικός αριθμός) και προσποιούμενος γνωστό φαρμακοποιό της Καλαμάτας έκανε μία παραγγελία απολυμαντικών αξίας 300 ευρώ. Όταν έφθασε η ώρα της συνεννόησης για την πληρωμή ο δήθεν φαρμακοποιός προσπάθησε να αποσπάσει κωδικούς και στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού. Ευτυχώς η υπεύθυνη του καταστήματος ήταν υποψιασμένη και αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία. Τότε αυτός έκλεισε το τηλέφωνο και από εκείνη την ώρα, όσες φορές κι αν τον κάλεσαν πίσω δεν απαντούσε.
Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι στην προσπάθειά του να κερδίσει την εμπιστοσύνη της υπεύθυνης του καταστήματος χρησιμοποίησε υπαρκτά ονόματα εργαζομένων του καταστήματος γνωρίζοντας μάλιστα και την συγγενική σχέση, που έχουν με την γυναίκα.
Από την επιχείρηση ενημερώθηκε η Αστυνομία, ενώ αυτό που δημιουργεί ανησυχία είναι πως τα περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης δεν έχουν τελειωμό και οι επιτήδειοι σκαρφίζονται πάσης φύσεως σενάρια για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα