Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Εκλογές 2023: Τι απαντά η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις αλλαγές στα ψηφοδέλτια της Πλεύσης Ελευθερίας


Θέση για το ζήτημα με τις αλλαγές στη σειρά των ονομάτων στα ψηφοδέλτια της Πλεύσης Ελευθερίας πήρε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν στους κόλπους του κόμματός της από υποψηφίους βουλευτές, οι οποίοι δημοσιοποίησαν τη διαφωνία τους.
Εκλογές 2023: Η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Μιλώντας στο One Channel, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υπενθύμισε αρχικά ότι εκείνη άφησε την τρίτη τη τάξει πολιτειακή θέση χωρίς κανένα πρόβλημα. Κατά συνέπεια, επιχειρηματολόγησε, «δεν μπορώ να συμμερισθώ μια αγάπη για τις θέσεις, που δεν έχουμε καν. Ουδείς έχει το δικαίωμα να έχει μια τέτοια προσδοκία».
Και, στη συνέχεια, εξήγησε πως εκείνη πήρε την ευθύνη να διαμορφώσει τις λίστες, με κριτήριο να υπάρχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, που «δεν θα υπάρχει όμοιά της». Εξ άλλου, «ο αρχηγός είναι ο προπονητής της ομάδας, μπορεί κάποιους να τους αφήσει στον πάγκο, αλίμονο αν αυτοί επαναστατούσαν», σημείωσε χαρακτηριστικώς. Οι αντιδράσεις επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι δεν έπρεπε να είναι στις λίστες, η πικρία είναι κατανοητή από την άλλη, αναγνώρισε. Όμως, επέμεινε, όλοι ήξεραν ότι δεν θα είναι ίδιες οι λίστες, σε σχέση με εκείνες της 21ης Μαΐου, και δεδομένη η σειρά στα ψηφοδέλτια.
Οι αλλαγές στις λίστες
Σε κάθε περίπτωση, οι λίστες της Πλεύσης Ελευθερίας έχουν αρκετές αλλαγές σε σχέση με την κατάταξη των υποψηφίων της στις πρόσφατες εκλογές του Μαΐου.
Μεταξύ άλλων στην Α’ Αθήνας, 2ος στη λίστα κάτω από την επικεφαλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε ο Διαμαντής Καραναστάσης, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές δεν ήταν υποψήφιος. Η κυρία Ελένη Δημοπούλου από 2η σε «σταυρούς» τοποθετήθηκε 4η στη λίστα ενώ ο γνωστός ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας από 3ος σε «σταυρούς» τοποθετήθηκε πρώτος στον Νότιο τομέα Αθήνας.
Στον Βόρειο τομέα της Αθήνας, δεύτερος στην λίστα της Πλεύσης Ελευθερίας κάτω από την κα Κωνσταντοπούλου μπαίνει ο κ. Σπήλιος Ζαχαρόπουλος που κατείχε την τελευταία τιμητική θέση του επικρατείας. Η πρώτη σε σταυρούς Χρυσούλα Διαμαντοπούλου πήρε τελικά την ένατη θέση.
Στον Δυτικό τομέα Αθήνας πρώτη στη λίστα της Πλεύσης Ελευθερίας μπήκε η τραγουδίστρια Τζόρτζια Κεφαλά από 2η σε σταυρούς ενώ η πρώτη σε σταυρούς Αριστέα Γεωργοπούλου πήρε την τρίτη θέση.
Οι αντιδράσεις των υποψηφίων
Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις των υποψηφίων που άφησαν αιχμές για την κ. Κωνσταντοπούλου πως τους παραμερίζει από τις λίστες, ώστε να «διορίσει ημετέρους».
Η πρώτη του κόμματος σε σταυρούς στη Β’ Πειραιά, Μαργαρίτα Καζάκου, κατήγγειλε σε ανάρτησή της: «Αυτοί είναι οι νικητές της Β’ Πειραιά γιατί αυτούς τίμησε ο λαός με την ψήφο του και όχι αυτοί που "φυτεύτηκαν" με απόφαση της Αρχηγού Ζωής Κωνσταντοπούλου και που θα δείτε στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής».

Παράλληλα, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η υποψήφια βουλευτής Β΄3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Όλγα Δάλλα, έκανε λόγο για προδοσία και κατηγόρησε την πρόεδρο του κόμματος πως άρχισε τις εκκαθαρίσεις. Ζήτησε επίσης συγνώμη από όλους τους συμπολίτες της που την στήριξαν και ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα.
Σημειώνεται ότι η Όλγα Δάλλα, αναδείχθηκε πρώτη σε σταυρούς (6.168) στην εκλογική της περιφέρεια στις εκλογές της 21ης Μαΐου.
«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…ήρθε η προδοσία.
Πριν μπει στη Βουλή, άρχισε τις εκκαθαρίσεις.
Τέλος λοιπόν στην πολιτική μου "καριέρα"!
Ήθος, Αξιοκρατία Δικαιοσύνη Δημοκρατία/Η φωνή των πολιτών στη Βουλή/Λαϊκή Κυριαρχία τονίζονται στη Διακήρυξη της Πλεύση Ελευθερίας.
Και ήταν όλα ΨΕΜΑΤΑ …
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou αποφάσισε και διέταξε να πεταχτεί η ψήφος σας στα σκουπίδια προκειμένου να διορίσει τους ημέτερους.
Παίρνω λοιπόν την ευθύνη που μου αναλογεί
Αποχωρώ από αυτό το έκτρωμα που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται κίνημα
Ζητώ συγνώμη από όλους τους συμπολίτες μου που με στήριξαν.
Δεν μπόρεσα να ανταπεξέλθω στη φαυλότητα…
Κοινοποιήστε ελεύθερα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα