Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Η Κομισιόν «βγάζει στον τάκο» την Ελλάδα για τη φορολογία στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα


Η Κομισιόν βγάζει... κίτρινη κάρτα στην Ελλάδα για μη συμμόρφωσης της χώρας μας με τους κανόνες της ΕΕ σχετικά με τη φορολογία των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη φορολόγηση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.
Σε συμπληρωματική προειδοποιητική επιστολή προς την Ελλάδα, η Κομισιόν επισημαίνει ότι η χώρα μας δεν εφαρμόζει σωστά τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα μεταχειρισμένα οχήματα που αγοράζονται σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.
Μια πρώτη προειδοποιητική επιστολή εστάλη στην Ελλάδα στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 σχετικά με το τέλος ταξινόμησης και τον περιβαλλοντικό φόρο για τα εν λόγω οχήματα. Έκτοτε, η Ελλάδα έχει επεκτείνει την εφαρμογή του περιβαλλοντικού φόρου σε νέες κατηγορίες οχημάτων. Αυτός ο περιβαλλοντικός φόρος κάνει διάκριση μεταξύ μεταχειρισμένων οχημάτων που αγοράζονται και ταξινομούνται στην Ελλάδα και μεταχειρισμένων οχημάτων που αγοράζονται σε άλλα κράτη μέλη και στη συνέχεια ταξινομούνται στην Ελλάδα.
Κατά συνέπεια, η Επιτροπή επεκτείνει τώρα το πεδίο εφαρμογής της παράβασης λαμβάνοντας υπόψη τις νέες τροποποιήσεις που εισήχθησαν στην ελληνική νομοθεσία. Η Ελλάδα έχει πλέον δύο μήνες προθεσμία για να απαντήσει στη συμπληρωματική προειδοποιητική επιστολή. Εάν η Ελλάδα δεν λάβει μέτρα εντός των επόμενων δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να αποστείλει αιτιολογημένη γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα