Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Νέες περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει το ενιαίο μισθολόγιο

Σε νέες περικοπές των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, ίσως μεγαλύτερες ακόμα και απ' αυτές στις ΔΕΚΟ, θα οδηγήσει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, καθώς θα καταργηθούν όλα τα ειδικά επιτόματα και μόνο μερικά από τα γενικά επιδόματα θα ενσωματωθούν στον βασικό μισθό.
Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου μισθολογίου η κυβέρνηση θα θέσει «οροφή» στις αποδοχές, η οποία θα είναι κάτω από τα 4.000 ευρώ, ποσό που καθορίστηκε για τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ.
Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μειώσεις των αποδοχών των λεγόμενων ρετιρέ του Δημοσίου κατά 30%.
Από το ενιαίο μισθολογίο εξαιρούνται οι δικαστικοί και οι γιατροί του ΕΣΥ, για τους οποίους θα συνεχίσουν να ισχύουν ειδικά μισθολόγια.
Στον βασικό μισθό αναμένεται να ενσωματωθούν η οικογενειακή παροχή, το επίδομα θέσης ευθύνης, το επίδομα εξομάλυνσης και το επίδομα επικίνδυνης εργασίας.
Το κίνητρο απόδοσης θα μετονομαστεί σε πριμ παραγωγικότητας, το οποίο ίσως χορηγείται εφεξής με αυστηρότερες προϋποθέσεις.

2 σχόλια:

  1. ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Από το ενιαίο μισθολογίο εξαιρούνται οι δικαστικοί και οι γιατροί του ΕΣΥ, για τους οποίους θα συνεχίσουν να ισχύουν ειδικά μισθολόγια."
    Αυτοί ζούνε σε άλλη χώρα, εκτός μνημονίου... Κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα