Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Πανελλήνιες 2023: Αυτές είναι οι απαντήσεις της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας


Με τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία έκαναν πρεμιέρα σήμερα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023 στα Γενικά Λύκεια.
Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράψουν μια ομιλία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην οποία θα αναφέρονται φαινόμενα παραβίασης των δικαιωμάτων της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο, καθώς επίσης και οι τρόποι με τους οποίους η νέα γενιά μπορεί να συμβάλει έμπρακτα στην επίτευξη της ισότητας των φύλων.
Επίσης, ζητήθηκε να υποστηρίξουν τεκμηριωμένα την άποψή τους, αξιοποιώντας τρία κείμενα αναφοράς: Ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Δικαιοσύνη: η ουσία της πολιτικής», του Σταύρου Τσακυράκη, καθηγητή της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ένα πρόσφατο άρθρο της δημοσιογράφου Μαρίλιας Παπαθανασίου σχετικά με τον Φεμινισμό και τον Νεοφεμινισμό, καθώς επίσης και ένα απόσπασμα από το διήγημα «Μια φοβερή παρηγοριά», του λογοτέχνη Χρήστου Οικονόμου.
Επιπλέον, οι υποψήφιοι έπρεπε, μεταξύ άλλων, να κάνουν μία περίληψη του κειμένου του κ. Τσακυράκη και να απαντήσουν σε ερωτήσεις κατανόησης των τριών προαναφερθέντων κειμένων.
Το ethnosσε συνεργασία με το Νέο Φροντιστήριο σας παρέχουν έγκαιρα και έγκυρα τα θέματα και τις απαντήσεις στις φετινές Πανελλήνιες.
Δείτε τις απαντήσεις των θεμάτων εδώ:

Δείτε τα θέματα εδώ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα